Arnau Julià i Roberto Heras, grans atractius d'una Emmona que s'allarga

La ultratrail de la UE Sant Joan creixerà de 106 a 110 km | Per segon any es disputarà una marató i entre les dues curses es vol arribar als 600 corredors

Redacció
13 de març del 2014
Arnau Julià, Ivan Tibau i Roberto Heras
Arnau Julià, Ivan Tibau i Roberto Heras | Zoopa
Presentació de l'Emmona a Barcelona. Foto: Zoopa

L'Emmona 2014 ja escalfa motors. Es disputarà el cap de setmana del 14 i 15 de juny amb recorreguts encara més llargs que els de les quatre primeres edicions arribant als 110 km en el cas de la ultratrail i 47 a la marató. La cursa de la UE Sant Joan, que formarà part de la Copa Catalana de l'especialitat, tindrà a l'ultrarunner Arnau Julià i l'exciclista professional Roberto Heras com a grans atractius.

Aquest dimecres es va presentar la cinquena edició de l'Emmona al Museu de l'Esport de Barcelona, amb la presència d'Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat, així com Arnau Julià –guanyador de la TDS del Montblanc i de la mateixa Emmona del 2012- i Roberto Heras –amb quatre victòries a la Vuelta a Espanya (2000, 2003, 2004 i 2005) així com quatre Titan Desert amb BTT (2008, 2010, 2011 i 2012)-. L'exciclista disputarà la marató després que una lesió l'impedís fer el salt a les curses de muntanya a l'edició de l'any passat.

Julià intentarà revalidar la victòria assolida el 2012 tot i que tindrà el handicap de disputar la setmana anterior el Campionat de Catalunya de l'especialitat a la Cerdanya. A l'espera que confirmi la presència a l'Emmona el guanyador de 2013, el barceloní Òscar López, també destaca la presència de l'alacantí Sebas Sánchez, bronze a la Copa del Món del 2010.

De moment ja hi ha 365 inscrits, entre les dues proves, de les quals 240 ho estan a la ultratrail. L'objectiu és arribar als 600 participants, cent més que l'any passat. “Amb això estarem més que satisfets”, assenyala Jordi Miguel, director de la cursa.



Arnau Julià, Ivan Tibau i Roberto Heras. Foto: Zoopa

Petits canvis en el recorregut

La UE Sant Joan ha apostat per realitzar petites modificacions en el recorregut per continuar millorant un dels traçats més espectaculars de les ultratrails que es disputen a Catalunya. S'han fet canvis en el primer tram de Sant Joan al Puigestela, a l'arribada i a la sortida de Núria –es pujarà a Finestrelles abans d'ascendir el Puigmal-, a l'entorn de Campelles així com el final on des de coll de Jou es tornarà a baixar directament cap a Sant Joan per un nou corriol.

Tot plegat, tot i que de manera no buscada, fa augmentar la ultratrail de 106 a 100 km i el desnivell positiu acumulat fins a 8.460 metres. Per altra banda, si no hi ha cap contratemps enguany es podrà recuperar tots els trams més alpins que l'any passat van caure de la prova a causa de la neu tardana.

Algunes de les altres novetats són la creació d'una Emmona infantil –amb dos recorreguts d'un i quatre quilòmetres- així com la possibilitat que veïns de Sant Joan acullin corredors als seus domicilis. “Ja tenim els primers ofertants i demandants”, assenyala Jordi Miguel.


 

Galeries de fotos

Emmona 2013 (Rastres Fotografia, Marc Cargol, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Emmona 2012 (Arnau Urgell i Marc Cargol)