Txarango crea a Sant Joan el festival Clownia per presentar el nou disc «Som riu»

L'esdeveniment reunirà el 2 i el 3 de maig La Troba Kung-Fú, Strombers, Els Catarres, Orxata i Cesk Freixas, entre altres | A la venda, 3.500 abonaments

Arnau Urgell/Jordi Palmer
11 de març del 2014
Txarango a la presentació del Clownia Festival
Txarango a la presentació del Clownia Festival | Jordi Palmer/ND
Presentació del Clownia Festival a l'antiga fàbrica Estrella Damm. Foto: Jordi Palmer/ND

Txarango publicarà Som Riu , el seu segon disc, el proper 18 de març. Els seus seguidors hauran d'esperar fins al 3 de maig per escoltar les noves cançons en directe. Ho faran en un marc ben especial, i és que el grup del Ripollès ha decidit crear el Clownia Festival, un esdeveniment que reunirà una quinzena de grups i cantants a Sant Joan de les Abadesses entre els quals destaquen La Troba Kung-Fú, Strombers i Els Catarres. L'esdeveniment, a més, té voluntat de convertir-se en una cita anual amb la “filosofia de Txarango” com a fil conductor.

El Clownia Festival es farà els propers 2 i 3 de maig a Sant Joan de les Abadesses i té com a referent el desaparegut Festival de Folk que se celebrava a la Vall de Ribes. Tindrà tres escenaris, dos dels quals a l'entorn de l'Alberg la Ruta del Ferro, i un tercer d'accés lliure a la plaça Major a banda d'una zona d'acampada lliure.

Amb la història i el nom de l'esdeveniment no podia fallar el circ: se'n podrà veure al centre del poble –on també actuaran Bonobos, 9Son i Deudeveu- però sobretot a l'Escenari Àgora, una gran carpa que aplegarà des de la música del cantautor Cesk Freixas, a l'actuació de Pallassos Sense Fronteres, el folk i reaggue de Germà Negre i  l’obra de teatre Remenant els boscos de la companyia Idària Teatre. En definitiva, “un espai que pretén que la gent participi i reflexioni. Música, teatre i circ com a eines de transformació social”.

Tanmateix, a la nit les mirades es fixaran en L’Escenari Principal, on hi hauran els plats forts del festival. Els caps de cartell seran els mateixos Txarango i La Troba Kung-Fú. El cartell es complementa amb els sards Train To Roots, Els Catarres, Búhos, Itaca Band i Strombers. Els fi de festa aniran a càrrec dels valencians Orxata, Sra Tomasa i DJ Ogt.

La ciutat imaginària Clownia, cap al Ripollès

Triar Sant Joan de les Abadesses és un petit homenatge a l'origen del grup. És el poble natal del cantant Alguer Miquel i el nucli dur de Txarango és de diversos municipis del Ripollès. En aquest sentit Miquel admet que és "un gran repte en els temps que corren" però que han apostat per "convidar a casa" als que vulguin conèixer "la ciutat imaginària" de Clownia en comptes de fer-la anar "on ja viu tothom". Sobre futures edicions, els membres de Txarango han explicat que "el festival és viu" i que una vegada es realitzi la primera ja veuran com evoluciona el projecte.

A la venda s'han posat 3.500 entrades. Els abonaments costen 35 euros i per Internet ja es poden aconseguir amb descompte (27 euros). A Sant Joan de les Abadesses també serà possible comprar-les de manera presencial en els propers dies, segons ha explicat l'alcalde Ramon Roqué, que també ha participat a la presentació del festival a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm.

Programació Clownia Festival
Divendres 2 de maig

Escenari Plaça Major (a partir de les 11.00)
Bonobos
9son

Escenari Àgora (a partir de les 16.00)
Pallassos sense fronteres
Cesk Freixas


Escenari Principal (a partir de les 21.00)
Train to Roots
Els Catarres
Buhos
La Troba Kung-Fú
Sra. Tomasa

Dissabte 3 de maig

Escenari Plaça Major (a partir de les 11.00)
Circ
Deudeveu

Escenari Àgora (a partir de les 16.00)
Remenant els Boscos
Germà Negre

Escenari Principal (a partir de les 21.00)
Itaca Band
Txarango
Strombers
Orxata Sound System
DJ Ogt