El Duatló de Sant Joan recupera la distància olímpica

El ripollès Aleix Fàbregas buscarà diumenge la tercera victòria consecutiva a la prova del CTSJA

Redacció
07 de març del 2014
Aleix Fàbregas va guanyar les duatlons de 2012 i 2013
Aleix Fàbregas va guanyar les duatlons de 2012 i 2013 | Marc Cargol
Aleix Fàbregas (esquerra) va guanyar les duatlons de 2012 i 2013. Foto: Marc Cargol

El Duatló de Sant Joan de les Abadesses recupera aquest diumenge les distàncies olímpiques després de l'absència de l'any passat. El 2013 l'esvoranc que es va produir a la N-260 a Ribamala va obligar primer a ajornar la prova i, posteriorment, a modificar-ne el recorregut. El ripollès Aleix Fàbregas buscarà el triplet a una prova que arriba a la 21a edició després de les victòries dels dos darrers anys.

La prova del Club Triatló de Sant Joan (CTSJA) tindrà per segona vegades les distàncies olímpiques: 10 quilòmetres de cursa atlètica, 40 amb bicicleta i 5 més de cursa. A més, tornarà a ser puntuable pel Circuit Català i per a la Lliga de Clubs.

Pel que fa al recorregut, la cursa a peu es disputarà en un circuit urbà a Sant Joan. La sortida es farà a les 10 del matí des de la plaça Barcelona i els corredors faran camí cap al barri de l'Estació, arribaran a Toralles per la carretera, baixaran per la Ruta del Ferrofins al barri del Pla del Roser, i tornaran al punt inicial pel pont Vell. En el primer segment repetiran aquest circuit abans d'agafar la bicicleta. El tram en bicicleta portarà els corredors a Ripoll per la N-260 i tornaran per Vallfogona (N-260a) i pel coll de Santigosa (GI-521) fins a la plaça Barcelona, on faran, de nou, el recorregut a peu.

A nivell esportiu s'esperen uns 250 participants. Aleix Fàbregas intentarà revalidar la victòria per tercer any consecutiu tot i que ell mateix admet que no se sent favorit ja que enguany ha orientat molt la temporada cap a les curses de muntanya. També hi seran el segon i tercer classificat del 2013 –Josep Viladoms i Eduard Queralt- així com el tercer del 2012, Joaquim Jordi Soler.

Només es tallarà el coll de Santigosa

La cursa ciclista es desenvoluparà entre dos quarts d'onze i la una del migdia per les carreteres N-260 (Sant Joan-Ripoll), N-260a (Ripoll-Vallfogona-coll de Coubet) i GI-521 (Coll de Coubet-Sant Joan). Només es tancarà al trànsit la GI-521, la collada de Santigosa.

Llistat d'inscrits del XI Duatló de Sant Joan de les Abadesses
 


Galeries de fotos

Duatló de Sant Joan 2013 (Marc Cargol)

Duatló de Sant Joan 2012 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Duatló de Sant Joan 2011 (Xevi Mas)

Duatló de SantJoan 2010 (Joan Guirado)