Un transportista de Ripoll serà el primer en complir fraccionada una pena d'alcoholèmia

L'any de retirada de carnet s'aplicarà en quatre períodes

Redacció
05 de març del 2014
Un transportista de Ripoll serà el primer en poder complir de manera fraccionada una retirada de carnet per alcoholèmia. Segons publica El Punt Avui, una resolució de l'Audiència de Girona permetrà a un veí de Ripoll repartir en quatre períodes entre el 2014 i el 2017 una sanció de 12 mesos sense llicència de conduir.

Els fets es remunten la nit del 18 de març de 2013. La Policia Local de Ripoll va aturar un veí de la població que treballava de repartidor de paqueteria com a autònom. El conductor es va aturar davant d'un semàfor que estava verd i va arrencar quan es va posar vermell i això va fer sospitar als agents policials. Li van practicar la prova de l'alcoholèmia i va donar un índex de 0,76 mil·ligrams per litre d'aire expirat el primer cop i 0,83 en la segona prova. Com que va superar el 0,60, se li van obrir diligències penals i va anar a judici. El jutjat penal número 1 de Girona el va condemnar a un any i un dia de retirada de carnet.

Tot i que el seu advocat va presentar recurs contra la sentència al·legant la possible alteració de l'alcoholímetre perquè el noi havia inhalat Ventolin abans que li fessin la prova, van desestimar el recurs. Segons explica El Punt Avui, amb la sentència ferma i amb vista a l'execució, l'advocat Joan Bonfill va iniciar una batallar judicial per aconseguir un fraccionament de la retirada perquè afectés menys la seva feina. Inicialment va demanar al mateix jutjat que pogués complir-ho entre els mesos de juliol i octubre de 2014 a 2017 perquè aleshores el volum de feina era menor. La petició es va desestimar però sí que ho ha acceptat l'Audiència de Girona després del preceptiu recurs. És la primera sentència d'aquest tipus a tot l'Estat espanyol i s'obre la possibilitat que s'apliqui en altres casos no només vinculats a conductors professionals.