La primera enfarinada general de l'hivern no deixa problemes

La nevada remet després de de deixar entre 1 i 15 cm | Ja no són necessàries cadenes en cap carretera

Arnau Urgell
04 de març del 2014
A Molló s'han acumulat uns 10 cm
A Molló s'han acumulat uns 10 cm | Marcel Urgell
A Molló s'han acumulat uns 10 cm. Foto: Marcel Urgell

La primera enfarinada general de la comarca no ha arribat fins al 3 de març. La passada mitjanit va començar a nevar a bona part del Ripollès i progressivament la cota va començar a baixar fins arribar a les valls amb menys altitud. De moment, la nevada més important de l'hivern, ha acabat deixant entre 1 i 20 centímetres de gruix i pocs problemes a la xarxa viària. Al llarg del matí han estat necessàries les cadenes a la collada de Toses però la situació ja s'ha normalitzat després que les precipitacions hagin remès.

Els gruixos de neu han estat importants per sobre els 900 metres. Destaquen els 15 centímetres de Campelles i Planoles (foto de Jordi Bober, dreta) o els 14 de Gombrèn. Al fons de les valls s'han acumulat uns 5-7 cm en punts com Camprodon i Ribes de Freser, així com a Vallfogona. Als 700 metres, per exemple a Ripoll, s'ha tractat d'una enfarinada anecdòtica que quasi no ha deixat gruix tot i els 7 litres acumulats.

La nevada no ha provocat problemes al transport escolar, segons ha informat el Consell Comarcal. En canvi, bona part de la Vall de Camprodon s'ha quedat sense telefonia mòbil en una avaria que afecta els clients de Movistar des de dos quarts de vuit.

Nevada al pont de la Cabreta. Foto: Arnau Urgell

A Campelles ja s'acumulen 15 cm. Foto: Sílvia Gallart

Galeria de fotos de la nevada del 4 de març

Les incidències del trànsit, en directe (Servei Català del Trànsit)

La nevada, a les webcams de la secció de meteorologia