Josep Viñas guanya la Cursa de les 4 Ermites i referma el liderat

El ripollès Marc Carós ha estat tercer per darrera de Javi Delgado | Alba Segura repeteix victòria i és líder en dones | Jordi Esclusa ha guanyat la cursa de 15 km

Arnau Urgell
02 de març del 2014
Josep Viñas, al pas per Sant Roc
Josep Viñas, al pas per Sant Roc | Gerard Garcia
Josep Viñas, al pas per Sant Roc. Foto: Gerard Garcia

Josep Viñas s'ha imposat amb claredat a la tercera edició de la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll. L'atleta del Lluçanès, d'aquesta manera, acumula dues victòries al Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès i ja és el líder en solitari. L'altre colíder abans de començar la prova d'avui, el ripollès Marc Carós, ha estat finalment tercer per darrera de Javi Delgado. A la cursa de 15 km, que coronava dues de les quatre ermites, la victòria ha estat pel ripollès Jordi Esclusa.

Viñas i Carós eren els grans favorits per guanyar a Ripoll. Ambdós corredors, lluint el mallot taronja de líder, han fet el primer terç de la cursa junts. Però ja a l'ascens de Sant Antoni el lluçanenc ha aconseguit començar a agafar a avantatge. En culminar la segona ermita tenia un marge d'un minut respecte Carós que ha ampliat a quasi dos al pas per Sant Bartomeu. Just en aquest punt Javi Delgado ha atrapat l'atleta de Ripoll i l'ha acabat superant en el darrer tram de la cursa.

A la meta situada a la plaça del Monestir, després de 21 quilòmetres, Josep Viñas hi ha entrat amb un temps d'1 hora, 47 minuts i 11 segons. Delgado ha estat segon amb 1:49:54 i Carós tercer amb 1:50:38. També cal destacar la cinquena posició del santjoaní Eric Moya.

Alba Segura, més líder

En dones Alba Segura ha repetit la victòri a la Hivernal de Campdevànol i és més líder a la general. El podi femení a la cursa de 21 km l'han completat Dolors Morcillo i Núria Villegas. La santjoanina Anna Capdevila, per la seva banda, ha estat quarta.

A la cursa de 15 km la victòria masculina ha estat pel ripollès Jordi Esclusa per davant d'Àngel Duran i Gerard Planas, de l'Esportiu Ripoll i l'AE Sant Grau de Campdevànol, respectivament. En dones, victòria de Maria Illa (CM Sant Cugat).

Josep Viñas travessant la via del tren per davant de Marc Carós. Foto: Arnau Urgell

Classificacions Cursa de les 4 Ermites-21 km

Classificacions Cursa de les 4 Ermites-15 km



Galeries de fotos

Cursa de les Quatre Ermites 2014 (Gerard Garcia i Arnau Urgell)

Cursa de les Quatre Ermites 2013 (Arnau Urgell)

Cursa de les Quatre Ermites 2012 (Arnau Urgell)


Altres galeries del Campionat de Curses de muntanya del Ripollès 2014

Hivernal de Campdevànol II (Rastres: Gerard Garcia)

Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)