La inversió privada assumirà la reforma del pont de Calatrava

El govern de Ripoll renuncia a la subvenció del PUOSC i confia que ho pagaran els promotors de la Devesa del Pla

Arnau Urgell
27 de febrer del 2014
El pont de Calatrava de Ripoll
El pont de Calatrava de Ripoll | Adrià Costa
El pont de Calatrava de Ripoll no està adaptat a persones de mobilitat reduïda. Foto: Adrià Costa

La reforma del pont de Calatrava per fer-la accessible a les persones de mobilitat reduïda és una qüestió que fa anys que s'arrossega. L'Ajuntament de Ripoll confia ara en la iniciativa privada per tal de tirar endavant aquests treballs aprofitant el desenvolupament de la Devesa del Pla. En aquest sentit, s'ha acordat renunciar a la subvenció del PUOSC –que suposava poc més d'un terç del projecte- i incloure'l en el marc del desenvolupament de l'antiga Preparación Textil.

El govern de Ripoll espera que aquest mateix 2014 puguin començar les obres a la Devesa del Pla. En el ple municipal de febrer es va fer un tràmit més consistent en aprovar inicialment el Pla de millora urbana, un estudi que determina amb major precisió el desenvolupament del sector (encara quedaran pendents els de reparcel·lació i el d'urbanització). Hi van votar a favor els regidors de CiU i el no adscrit mentre que el PSC, que fins ara havia donat suport a totes les votacions d'aquesta qüestió, va optar per l'abstenció i ERC no va variar el seu “no”.

Un dels objectius del Pla de millora urbana és possibilitar l'accés de vianants al barri de l'Estació, a l'altra riba del Ter. En aquest sentit l'Ajuntament ha optat perquè siguin els mateixos promotors de la Devesa del Pla els que assumeixi la reforma del pont de Calatrava, la infraestructura que intenta connectar ambdós barris. El projecte té un pressupost d'uns 136.000 euros i només comptava amb una subvenció de poc menys de 50.000 euros d'un PUOSC d'exercicis anteriors. El Govern ha previst que si s'hi renuncia es pot cobrar el 50% de la quantitat per destinar-la al pagament de despesa corrent o reducció de dèficit públic. Una possibilitat a la qual s'ha acollit Ripoll perquè hores d'ara no tenia possibilitat d'aconseguir la resta de finançament, segons va explicar Xavier Cima, regidor d'Urbanisme.