Marc Carós i Josep Viñas estrenaran el mallot de líder a les Quatre Ermites

Ripoll acull diumenge la segona prova del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Redacció
27 de febrer del 2014
Marc Carós va guanyar la Hivernal de Campdevànol
Marc Carós va guanyar la Hivernal de Campdevànol | Gerard Garcia
Marc Carós, en plena Hivernal de Campdevànol. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)

El Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès no s'atura i aquest diumenge ja se'n disputarà la segona prova, la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll. La prova, que es va estrenar el 2012, per primera vegada es disputa el març i canvia l'ordre del recorregut deixant pel final Sant Bartomeu i Sant Roc. Esportivament es preveu molt disputada amb la presència dels dos líders en categoria masculina –Marc Carós i Josep Viñas- que estrenaran el mallot de líder a la general.

L'Esportiu Ripoll ja té a punt el recorregut de la tercera Cursa de les Quatre Ermites. Enguany, segons explica el seu president Aleix Fàbregas, s'ha apostat per minimitzar al màxim els trams urbans per tal que els corriols siguin els grans protagonistes. Aquest fet ha suposat reduir el quilometratge, de 24 a 21, mentre que la cursa curta, que en aquest cas pujarà al Catllar i Sant Antoni, passarà de 12 a 15.

La coincidència amb el cap de setmana de Carnestoltes afectarà la participació. En aquest sentit els organitzadors esperen uns 150 corredors entre les curses. Això sí, el nivell esportiu serà molt alt i la victòria es preveu disputada. Coincidiran els que segurament són els millors corredors del Ripollès i Osona, Marc Carós i Josep Viñas, respectivament. Ambdós lluiran el mallot taronja de líders de la general del campionat després de guanyar la marató i la mitja marató de la Hivernal de Campdevànol. Carós, a més, va ser el vencedor de la primera edició de les Quatre Ermites.

Entre els favorits a ocupar les primeres posicions també destaca el santjoaní Eric Moya –guanyador de la cursa curta de Campdevànol-, el ripollès Dani Ballesteros i l'empordanès Jordi Gamito, que va estrenar el palmarès a la curta de la Trail Terra de Comtes i Abats-. També seran a Ripoll Manel Amor, Xevi Guinovart, Diego Arroyo i Javi Delgado. En canvi, Gabriel Crosas no podrà defensar la victòria aconseguida l'any passat.

En categoria femenina lluirà el mallot de líder Alba Segura, que a Campdevànol va guanyar la mitja marató. També destaca la presència de Dolors Morcillo i de la santjoanina Anna Capdevila.



Classificació general Campionat de Curses de muntanya del Ripollès 2014 (masculina)

Classificació general Campionat de Curses de muntanya del Ripollès 2014 (femenina)
 

Galeries de fotos

Cursa de les Quatre Ermites 2013 (Arnau Urgell)

Cursa de les Quatre Ermites 2012 (Arnau Urgell)


Altres galeries del Campionat de Curses de muntanya del Ripollès 2014

Hivernal de Campdevànol II (Rastres: Gerard Garcia)

Hivernal de Campdevànol I (Arnau Urgell)