La Lira de Ripoll es queda sense bar

L'antiga adjudicatària renúncia a gestionar-lo i l'Ajuntament el torna a posar a concurs

Redacció
26 de febrer del 2014
La Lira de Ripoll, amb el bar tancat.
La Lira de Ripoll, amb el bar tancat. | ElRipollès.info
La Lira de Ripoll, amb el bar tancat. Foto: ElRipollès.info

La Lira de Ripoll s'ha quedat sense bar. Ja fa uns dies que l'establiment està tancat i en el ple d'aquest dimarts es va passar compte de la renúncia de l'adjudicatària que serà efectiva el proper 1 de març. Immediatament, l'Ajuntament ha iniciat el procés per tal de tornar-lo a posar en funcionament.

La nova concessió mantindrà la majoria de condicions de l'anterior però modificarà alguns detalls, sobretot respecte al repartiment dels costos amb la sala del soterrani de la Lira. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, explica que la renúncia és més per motius personals que econòmics i que per aquest motiu espera que el negoci pugui ser viable. “Si a la segona no anés bé ens podríem plantejar algun ús diferent al de bar”, va explicar després del ple.

La primera adjudicació del bar no va ser fàcil
. El concurs públic va quedar desert i l'Ajuntament va obrir aleshores un segon procés de negociació directe. Les condicions de sortida eren d'una inversió inicial de 40.000 euros, un lloguer mensual de 400 euros i un període de vuit anys. Finalment, l'activitat ha estat oberta dos anys i mig. L'acord de renúncia també inclou el fraccionament del deute que l'adjudicatària té amb l'administració municipal.