Munell diu que no es multarà per estendre roba a les façanes

L'alcalde de Ripoll assegura que només es demana “sentit comú” després de la controvèrsia creada

Arnau Urgell
25 de febrer del 2014
Ripoll ha volgut rebaixar la polèmica sobre la roba estesa
Ripoll ha volgut rebaixar la polèmica sobre la roba estesa | AU
L'Ajuntament de Ripoll ha volgut rebaixar la polèmica sobre la roba estesa. Foto: ElRipollès.info

L'Ajuntament de Ripoll ha intentat frenar la controvèrsia creada per l'advertència que hi ha “massa roba estesa” a les façanes. “No es posarà cap multa” ha assegurat l'alcalde Jordi Munell que ha afirmat que la nota de premsa pretenia ser un “recordatori” d'un element recollit fa molts anys en les diverses ordenances de civisme aprovades. “Demanem sentit comú” i ha limitat a casos molt concrets el fet que estendre llençols o estores pugui afectar a altres veïns.

En la nota de premsa publicada al web municipal la regidoria de Convivència i Seguretat Ciutadana va afirmar que estendre la roba a les façanes “constitueix una infracció lleu”, un fet que segons l'ordenança vigent es pot sancionar amb multes de fins a 750 euros. Diversos mitjans, entre els quals ElRipollès.info, se'n van fer ressò i la qüestió ha estat motiu de tertúlia i de queixa els darrers dies.

L'alcalde Jordi Munell ha aprofitat la pregunta d'un assistent al ple d'aquest dimarts per asserenar els ànims. En aquest sentit ha volgut deslligar totalment el “recordatori” de la roba estesa de la campanya en contra dels excrements de gos. “En aquest cas no anirem a cap casa ni la Policia Local es dedicarà a mirar si els balcons tenen o no roba estesa” ha assegurat. Així mateix, ha afirmat que aquest cas ha servit per “posar en evidència que hi ha ordenances difícils de complir”. Una situació que el mateix consistori va viure quan va haver de modificar la del civisme per tal de “legalitzar” el fet de penjar testos fora de la vertical de la façana.