L'art de fer escultures de la neu

El ripollès Enric Rocha, de l'equip Despertaferro-Catalunya Team, segon premi al concurs d'Andorra

Redacció
24 de febrer del 2014
L'equip català, al Tirol del Sud
L'equip català, al Tirol del Sud | Despertaferro
L'equip català al concurs del Tirol del Sud. Foto: Despertaferro

Enric Rocha és un escultor ripollès especialitzat en fer figures a partir de la neu i el gel. Forma part de l'equip Despertaferro-Catalunya Team, que representa el nostre país arreu del món. Aquest hivern han participat en diversos concursos i aquest cap de setmana han aconseguit el segon premi al concurs del Pas de la Casa a Andorra.

Abans d'Andorra l'equip Despertaferro va ser a Ahrntal, al Tirol del Sud italià, on van aconseguir un cinquè premi amb una peça que representava un porter d'hoquei gel per la coincidència amb els Jocs Olímpics. També van ser a Breckenridge, a l'estat nord-americà de Colorado, on van convertir en escultura la cançó “Vestida de Nit” de Sílvia Pérez Cruz. El febrer va ser el torn de Winnipeg, al Canadà, on van homenatjar Pau Casals amb una escultura de neu formada per un violoncel i una estelada.

Finalment, el passat cap de setmana va ser el torn del Pas de la Casa (foto). Allà Rocha, fent parella amb Núria Beunza, van aconseguir el segon premi amb “Octubre rojo”. Una escultura basada en la pel·lícula homònima i consistent en un submarí que emergia en ple glaç àrtic. El primer premi ha estat una escultura de neu de l'artista portuguès Arlindo Arez.

A Andorra també hi hagut la presència de l'artista ripollès Eudald Alabau que ha fet activitats experimentals amb gel i neu que han tingut una gran acollida.