La darrera etapa de l'Ice Ultra, «un calvari» per a Albert Bosch

L'aventurer santjoaní es va plantejar abandonar a 45 km de la meta però finalment va aconseguir acabar | "És un bon entrenament psicològic pel pol nord" explica des de Lapònia sueca

Arnau Urgell
19 de febrer del 2014
Albert Bosch, en plena Ice Ultra.
Albert Bosch, en plena Ice Ultra. | Ice Ultra
Albert Bosch, en plena Ice Ultra. Foto: Ice Ultra

Albert Bosch ha aconseguit acabar l'Ice Ultra Beyond Ultimate. Ho ha fet després de superar la quarta i darrera etapa que, en paraules del santjoaní, ha esdevingut un "calvari". Ell mateix admet que a la meitat, quan encara mancaven 45 quilòmetres, s'ha plantejat molt seriosament abandonar però finalment ha aconseguit arribar a meta. "Ha estat un bon entrenament psicològic pel pord nord" ha explicat a ElRipollès.info des de la Lapònia sueca.

La cursa va començar molt bé per Albert Bosch: va completar en cinquena posició les dues primeres etapes. Tanmateix, la nevada pràcticament contínua obligava a utilitzar en quasi tot el recorregut les raquetes, un fet que va castigar els peus generant butllofes. A més, a la meitat de la tercera jornada va posar els peus a l'aigua creuant un llac. La situació es va fer pràcticament insostenible en la darrera etapa –una doble marató de 90 km- que va fer en part caminant per la impossibilitat de córrer amb les raquetes. De fet, va tardar 16 hores en arribar a la metat.

Els problemes de comunicació i d'organització impedeixen saber hores d'ara la classificació final. Bosch estima que ha acabat entre el desè i el dotzè però assenyala que una vegada va decidir només intentar acabar ja es va centrar "en patir" i sense pensar en competir. Globalment ha acabat recorrent quasi 220 quilòmetres en quatre jornades mentre que si l'any vinent acabar fent l'expedició al pol nord n'haurà de fer un mínim de 980.