El govern de Ripoll confia en iniciar les obres a la Devesa del Pla aquest mateix 2014

Els promotors entren al registre municipal els plans de millor urbana i de reparcel·lació | L'Ajuntament encara ha de solucionar un petit obstacle amb Adif

Arnau Urgell
13 de febrer del 2014
Trobada al Parlament de Vila, Munell i Cima
Trobada al Parlament de Vila, Munell i Cima | QS/ND
Trobada al Parlament amb Santi Vila, Jordi Munell i Xavier Cima. Foto: Quico Sallés/Nació Digital

El futur desenvolupament de la Devesa del Pla de Ripoll continua cremant etapes. Recentment els promotors d'aquest espai tan cèntric de la vila han entrat al registre municipal els plans de millora urbana i el de reparcel·lació. En aquest sentit l'equip de govern espera que tot plegat permeti posar la primera pedra del projecte aquest mateix 2014, preferentment just després de l'estiu.

L'alcalde Jordi Munell va ser aquest dimecres a Barcelona per reunir-se amb els responsables d'Adif amb la qüestió del passeig Ragull sobre la taula. També va aprofitar per abordar la qüestió de manera informal al Parlament amb el conseller Santi Vila en una trobada –també hi era el regidor i diputat Xavier Cima- que van captar les càmeres de Nació Digital. “El conseller es va interessar sobretot pel futur dels antics terrenys de la Preparación Textil” ha explicat Cima a ElRipollès.info. Cal recordar que fins al 2009 va ser el Departament de Política Territorial el que va intentar desenvolupar l'espai a través d'una àrea residencial estratègica. Un projecte que va quedar descartat després d'un “no” rotund en una consulta popular.

Caldrà anar a Madrid

Després dels projectes de millora urbana i de reparcel·lació –que s'hauran d'aprovar al ple- només mancarà el d'urbanització. Posteriorment, haurà de ser l'Ajuntament el que concedeixi les perspectives llicències d'obres, un tràmit que Xavier Cima considera que serà “ràpid”. Per tot plegat l'equip de govern treballa amb la idea que la primera pedra es pugui col·locar el darrer trimestre del 2014. Tot i això, el regidor d'Urbanisme admet que no és fàcil fixar-se data en aquests processos tan complexos.

De fet, els responsables municipals s'han trobat un obstacle inesperat. El Pla especial de rius –un dels elements que més ha dificultat la tramitació- encara no disposa del vist-i-plau d'Adif. Un fet que, segons Cima, està causat perquè l'empresa ferroviària no va informar sobre el POUM del 2008 que dibuixava la via del tren per sota el Catllar. “Haurem d'anar a Madrid per solucionar-ho” assegura el regidor en un viatge que també aprofitaran per solucionar definitivament la qüestió del pas a nivell.