Joan Reyné, campió d'Espanya júnior de cronoescalades

Marc Solà ha estat el quart absolut en una cursa que ha guanyat Nil Cardona, també de l'SC Camprodon

Redacció
08 de febrer del 2014
Sortida de la cronoescalada d'Espot.
Sortida de la cronoescalada d'Espot. | Ski Pallars
Sortida de la cronoescalada d'Espot. Foto: Ski Pallars

Joan Reyné Magret s'ha proclamat aquest dissabte a Espot campió d'Espanya júnior de cronoescalades. L'esquiador de Camprodon ha aprofitat l'absència d'Oriol Cardona –que aquest cap de setmana està disputant la Copa del Món a Itàlia- per guanyar el campionat estatal per primera vegada. L'Ski Club Camprodon ha aconseguit dos podis més: victòria absoluta per Nil Cardona, segona posició de Genís Zapater en promeses mentre que Marc Solà s'ha quedat a un pas del podi ja que ha acabat quart absolut.

Tot i la coincidència amb la Copa del Món bona part de l'elit d'esquí de muntanya estatal i catalana s'ha donat cita aquest cap de setmana al Pallars. Dissabte ha estat el torn de la cronoescalada a Espot –tercera prova de la Copa Catalana de Curses Verticals- mentre que diumenge s'ha disputat el primer Campionat d'Espanya d'Sprint, una nova modalitat explosiva que està agafant cada vegada més volada. Entre els esquiadors de l'SC Camprodon només ha fet podi Genís Zapater que ha estat segon absolut i millor sub23.

A la cronoescalada de dissabte Joan Reyné (foto de Gil Orriols) ha salvat els murs d'Espot amb un temps de 32 minuts i 1 segon. El podi júnior l'han completat Andreu Sarrà (33:10) i el basc Iñigo Martínez de Albornoz (33:29). Jordi Martín Guillaumes, de Sant Pau de Segúries, ha estat el cinquè júnior però lluny del podi (35:49).

Nil Cardona ha complert els pronòstics i s'ha imposat en categoria absoluta amb un temps de 29 minuts i 27 segons. El podi l'han completat Manuel Merillas (30:08) i Luis Alberto Hernando (30:31), campió del món de curses de muntanya del 2012. El lletissó Marc Solà, que enguany ha fet un pas al costat i ha renunciat a la Copa de Món, s'ha quedat a poc més de nou segons del podi. “M'han mancat cent metres de mur per posar Hernando entre les cordes” ha explicat a ElRipollès.info que, tot i això, s'ha mostrat molt satisfet pel resultat.

De la resta d'esquiadors de l'SC Camprodon cal destacar el cinquè lloc absolut de Genís Zapater –segon en categoria sub23- i el tretzè de Pau Costa. El ripollès Xevi Sadurní, per la seva banda, ha acabat dissetè de la general i tercer en veterans. En dones, victòria de l'osonenca Claudia Galicia (35:56), que competeix amb llicència de la UE Sant Joan, per davant de Laura Solà i Marta Riba.

Classificacions Campionat d'Espanya de Cronoescalada (pdf)