«Feu un berenar típic a Ripoll»

L'Associació d'Hostaleria del Ripollès vol "aprofitar" les cues d'esquiadors que tornen cap a Barcelona per promocionar la llangonisseta amb uns berenars tradicionals a sis euros

Arnau Urgell
07 de febrer del 2014
Tardar 45 minuts per recórrer els menys de vint quilòmetres que separen Planoles de Ripoll un diumenge d'hivern no és cap cosa estranya. Diversos establiments de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès han decidit intentar “aprofitar” aquesta clientela potencial i els oferiran la possibilitat de fer un berenar tradicional amb la llangonisseta com a element protagonista.

“Volem aprofitar tota la gent que baixa per la carretera i intentar que entrin i visitin el poble” explica Fran Barroso, president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès. De moment, com a prova pilot i en col·laboració amb l'Ajuntament, s'han afegit a la iniciativa “Passa de fer cua. Berena a Ripoll” els vuit establiments de l'entitat a la capital de la comarca. “Depèn de com funcioni podem plantejar més endavant altres experiències a la resta de municipis” afegeix.

El “berenar típic” consisteix en llangonisseta, pa amb tomàquet i un porró de vi. Tot per sis euros. “No deixa de ser una estratègia més de promocionar el producte de la comarca” explica Barroso que considera que el públic potencial són els esquiadors o gent que ha passat el dia a la muntanya i que ha fet un dinar lleuger a base d'un entrepà.

Per atraure els cotxes que fan quilòmetres de cua a la N-260 i a la C-17 s'instal·laran uns plafons de la campanya a les entrades de la vila. A més, es repartiran opuscles tant a les oficines de turisme com sobretot a les estacions d'esquí. Els fulletons disposaran d'un codi QR per tal que els potencials clients sàpiguen on poden anar a berenar. Concretament es tracta de l'Snack Ramon, el Gustus, el Racó del Mig, la Piazzeta i L'Arcada –només els dissabtes- mentre que la Taverneta, el Crocus i la Solana del Ter també oferiran aquesta oferta els diumenges.