Adjudicats els 14 primers horts del Martinet de Campdevànol

Encara resten deu parcel·les per assignar | A Ripoll hi ha llista d'espera i s'ampliarà el de cal Déu

Redacció
06 de febrer del 2014
Els horts urbans del Martinet de Campdevànol ja estan a punt per ser conreats. Recentment l'Ajuntament ha adjudicat les 14 primeres parcel·les de l'exterior de la fàbrica situada a tocar de l'entrada sud de la població. Tot amb tot, encara hi ha deu horts més pendents d'assignació mentre a Ripoll es treballa per ampliar la zona de cal Déu ja que hi ha llista d'espera.

Les parcel·les del Martinet són gratuïtes. Tanmateix, un dels elements més innovadors és que una petita part dels productes recollits s'hauran de destinar al Centre de Distribució d’Aliments Municipal la Cistella. Per altra banda, no s'hi podran instal·lar barraques i les tècniques de conreu hauran de ser ecològiques, sense insecticides ni pesticides. Els hortolans disposaran d'aigua i un espai comú per guardar les eines.

A Ripoll, per la seva banda, els horts urbans de cal Déu estan a punt de complir quatre anys, període pel qual es van adjudicar una trentena de parcel·les. Això suposarà que hi hagi un nou sorteig i la possibilitat que alguns hortolans se'n quedessin sense. Per evitar-ho, i tenint en compte que hi ha llista d'espera, s'ha decidit ampliar l'espai per satisfer tota la demanda.