Florenci Crivillé recorda Miquel Martí i Pol

“Més aviat sabrà més de mi que jo mateix” va escriure el poeta sobre l'històric el conservador del Museu Etnogràfic de Ripoll

Redacció
04 de febrer del 2014
La Biblioteca Lambert Mata de Ripoll acollirà aquest dimecres 5 de febrer, a partir de les set del vespre, un acte en record Miquel Martí i Pol, del qual l'any passat se'n va commemorar el desè aniversari de la seva mort. "El dring novell dels mots", que recorrerà l'obra del poeta, anirà a càrrec de Florenci Crivillé, històric conservador del Museu Etnogràfic, documentalista i estudiós de Martí i Pol.

Florenci Crivillé va mantenir una estreta amistat amb el poeta, al qual va conèixer als anys 80, i és un gran coneixedor i expert de la seva vida i obra. Fins i tot Martí i Pol, en la dedicatòria d'un dels seus llibres el 1985, va escriure: “A Florenci, que aviat sabrà més de mi que jo mateix”.

La Biblioteca Lambert Mata també ha programat un acte coincidint amb la commemoració del desè aniversari de la mort del poeta osonenc. El proper dissabte 22 de febrer, a les sis de la tarda, es presentarà el llibre Miquel Martí i Pol: amb vidres a la sang d'Ignasi Pujades.