Campdevànol vol solucions per a l'edifici d'oficines de Comforsa

L'espai, abandonat i en mal estat, té risc de despreniments i s'hi acaba de col·locar una xarxa

per Arnau Urgell , Campdevànol, 4 de febrer de 2014 a les 07:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'antic edifici d'oficines de Comforsa està en molt mal estat. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)

Campdevànol té present industrial però també passat, i aquest fet no sempre és fàcil de gestionar. N'és bona mostra l'antic edifici de d'oficines de Comforsa que cada vegada està més degradat i obliga a actuar-hi. En aquest sentit l'Ajuntament ha reclamat a la propietat, en darrer terme el Departament d'Empresa i Ocupació, que decideixi què en vol fer.


L'antic edifici d'oficines de l'empresa metal·lúrgica fa molts anys que està abandonat. Està situat entre el solar de can Ribalaigua –que en un futur ha d'acollir l'escola- i la nau de Comforsa-2, a la carretera N-260. A més, la façana lateral toca al carrer que connecta el centre del poble amb el barri del Roser i és molt utilitzat pels veïns de la part nord del municipi.

L'Ajuntament de Campdevànol fa temps que insta a l'empresa a actuar. “Això no pot continuar així” va assegurar en el darrer ple l'alcalde Joan Manso. En aquest sentit els demana que decideixen quin ús li volen donar: la venda a una altra empresa, l'ús per part de la mateixa Comforsa o bé l'enderroc. Manso va explicar que n'ha parlat tant amb el director general de l'empresa, Eduard Jaklitsch, així com directament amb el conseller Felip Puig. I és que en darrer terme es tracta d'un edifici de la Generalitat, propietat de l'empresa pública Avançsa.


De moment, com a solució provisional s'ha col·locat una tanca a l'entorn de l'edifici per evitar-ne l'accés a l'interior. A més, a tota la façana lateral hi han posat una gran xarxa de color verd perquè els possibles despreniments no afectin als vianants i cotxes que passen pel carrer.

Tanca instal·lada a l'antic edifici d'oficines de Comforsa. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)

 

Participació