Marc Pinsach no falla i s'adjudica una Cronovallter retallada pel fort vent

Els germans Cardona completen el podi mentre que el camprodoní Joan Reyné, quart, acaba com a millor esquiador del Ripollès | En dones, victòria de l'osonenca Claudia Galicia

Arnau Urgell/JM Montaner
02 de febrer del 2014
Marc Pinsach a la Cronovallter
Marc Pinsach a la Cronovallter | JM Montaner
Marc Pinsach, en plena Cronovallter Foto: JM Montaner

Marc Pinsach era el gran favorit a la Cronovallter i no ha fallat. L'esquiador de Cassà de la Selva ha guanyat amb claredat una cursa vertical que s'ha vist alterada pel fort vent i el risc d'allaus després que la setmana passada ja s'hagués de suspendre. El podi masculí l'han completat Nil i Oriol Cardona, ambdós de l'Ski Club Camprodon, mentre que en dones ha guanyat l'osonenca Claudia Galicia. La cursa era la segona puntuable per la Copa Catalana de Curses Verticals–FGC Mountain Series 6.0.

L'Ski Club Camprodon, organitzador de la Cronovallter, ha volgut enguany fer un pas endavant. Ha convertit la cursa vertical en low cost, inscripcions a només 0,95 euros –l'han rebaixat quatre cèntims per la suspensió de la setmana passada- així com pujar fins a Bastiments. Aquest segon objectiu, segons explica Marc Solà, l'hauran de deixar per l'any vinent ja que el torb que aixecava la neu i el risc d'allaus han obligat l'organització a retallar el recorregut fins a la cafeteria de les Marmotes.

Tot i això, l'SC Camprodon ha apostat per evitar el màxim les pistes de Vallter i han improvisat un recorregut resseguint el curs més alt del Ter i passant pel nou i l'antic refugi d'Ulldeter. "Els hem sorprès fent-los passant pel bosc i per un parell de raconets molt poc coneguts" ha explicat Solà a ElRipollès.info. Tot i la mala meteorologia la participació ha estat força important –120 esquiadors- i en aquest sentit els organitzadors consideren que si el temps hagués acompanyat haguessin duplicat els incrits respecte l'any passat.

Sense sorpreses esportives

La no coincidència amb la Copa del Món ha fet que el nivell esportiu fos elevat. Marc Pinsach –després d'aconseguir dues desenes posicions als Alps- arribava a Vallter com a gran favorit. Ho ha demostrat àmpliament i s'ha imposat a Nil Cardona i el júnior Oriol Cardona que també han començat la Copa del Món amb força.

El camprodoní Joan Reyné ha estat quart absolut, segon júnior i millor esquiador de la comarca mentre que Genís Zapater, guanyador l'any passat, s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició. També cal destacar el dotzè lloc del santjoaní Eric Moya que avui debutava en aquest tipus de competicions.

En dones tampoc ha fallat la torellonenca Claudia Galicia, que enguany participa per primera vegada a la Copa del Món i ha començat amb molta força. La també osonenca Anna Comet ha estat segona i Míriam Martínez Canton, del CE Puntsicà, tercera.

Classificacions Cronovallter 2014 (pdf)
 

Claudia Galicia ha dominat en categoria femenina. Foto: Josep Maria Montaner