L'etapa reina de la Volta Catalunya acabarà a Vallter després de quatre ports

L'endemà Llanars viurà l'inici de l'etapa més llarga que amb 222 km anirà fins a Valls | La prova comptarà amb el "Purito", Quintana i Urán, entre altres

Arnau Urgell
30 de gener del 2014
Arribada de la Volta Catalunya a Vallter l'any 2013.
Arribada de la Volta Catalunya a Vallter l'any 2013. | JM Montaner
Arribada de la Volta Catalunya a Vallter l'any 2013. Foto: JM Montaner

La Volta Catalunya 2014 inicia el compte enrere. A manca de menys de dos mesos perquè es disputi l'organització ha fet públic totes les sortides i arribades de les set etapes de la prova ciclista més important del país. Com era sabut, el Ripollès hi tornarà a tenir un paper absolutament protagonista amb un final d'etapa i un inici. A més, tot sembla indicar que a Vallter 2000 es podrà decidir la competició ja que serà el darrer de cinc ports de muntanya de l'etapa reina. L'endemà el pilot sortirà de Llanars per afrontar l'etapa més llarga amb més de 220 quilòmetres.

La 94a edició de la Volta Catalunya començarà a Calella el 24 de març. La segona etapa serà entre Mataró i Girona (171 km) i a la tercera els ciclistes ja s'acostaran als Pirineus amb el trajecte entre Banyoles i la Molina. L'endemà, el dijous 27 de març es viurà l'etapa reina. Seran 166 km i cinc ports de muntanya en un recorregut que començarà a Alp i acabarà a Vallter 2000 i on, de ben segur, es passarà per una bona pila de localitats del Ripollès. El divendres 28 els corredors sortiran de Llanars –tot i que la sortida real serà a Camprodon- i després de 222 quilòmetres i un sol pas de muntanya puntuable arribaran a Valls. Les dues darreres etapes seran entre el Vendrell i Vilanova i la Geltrú (163 km) i un circuit de deu voltes a la muntanya de Montjuïc de Barcelona.

Cal recordar que la presència de la Volta a la comarca és fruit de l'acord entre la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i FGC. En aquest sentit el seu president, Enric Ticó, va explicar a ElRipollès.info que la intenció de la companyia és convertir l'ascens a Vallter –considerat de categoria especial pels organitzadors de la Volta- en una arribada fixa per a les properes edicions.

A l'estació de Setcases –on la Volta no hi arribava des del 1992- l'any passat la victòria va ser per Nairo Quintana (Movistar), un corredor que posteriorment va explotar al Tour de França aconseguint el segon lloc a la general. Precisament el colombià serà un dels noms destacats d'una prova que un any més torna a reunir part de les estrelles del pilot internacional. També han confirmat l'assistència el català Joaquim “Purito” Rodríguez (Kathusa) –segon a la general el 2013 i tercer al Tour- i el colombià Rigoberto Urán (Omega Pharma-Quick Step) –segon l'any 2008-. Alberto Contador també ha marcat la prova en el seu calendari –tot i que no ha confirmat l'assistència- i no es descarten altres grans noms com el mateix Chris Froome –guanyador del Tour 2013- i Richie Porte –guanyador de la París Niça de l'any passat-.