Joan Llordella acaba segon la Trans Andes amb tres triomfs en cinc etapes

El ciclista de Campdevànol suma a la darrera jornada una nova victòria parcial a l'esprint però no evita que el xilè Javier Püschel revalidi el triomf a la general

Arnau Urgell
25 de gener del 2014
Joan Llordella (esquerra) al podi final de la Trans Andes
Joan Llordella (esquerra) al podi final de la Trans Andes | M. Tucuna
Joan Llordella (esquerra) al podi final de la Trans Andes. Foto: M. Tucuna/Trans Andes

Joan Llordella ha acabat la Trans Andes Challenge en segon lloc. Ho ha fet després de sumar la tercera victòria parcial i el cinquè podi en les cinc jornades de competició. El ciclista de Campdevànol ha tardat 3 hores, 29 minuts i 19 en recórrer els 70 quilòmetres entre Menetúe i la ciutat de Pucón, un traçat que ha fusionat els previstos inicialment pels dos darrers dies de competició.

De nou, tal com li havia passat a la segona i a la quarta etapa , el triomf ha estat a l'esprint ja que han arribat junts a meta amb Javier Püschel. El ciclista xilè ha revalidat d'aquesta manera la victòria a la general assolida l'any passat i ha fet valdre l'avantatge assolit a la primera etapa –un mig minut- però sobretot a la contrarellotge improvisada que es va disputar dijous (el mal temps van obligar a anul·lar l'etapa d'aquell dia i de la jornada anterior).

Tot amb tot, Llordella ha estat segon en la primera participació a la cursa de la Patagònia xilena a dos minuts del guanyador. Ambdós corredors s'han repartit les victòries parcials –tres pel català i dues pel xilè- en una prova on l'equip Buff Internacional (foto) ha triomfat. A banda del segon lloc final del campdevanolenc cal destacar la victòria per parelles de Pau Zamora i Antonio Ortiz i la victòria de David Rovira en "màsters".

Poc després d'arribar a la meta Llordella ha destacat tant la bellesa dels paisatges per on es desenvolupava la cursa com el nivell esportiu i la qualitat de l'organització. L'únic "però" que explica el ciclista de Campdevànol des de Xile ha estat que el mal temps hagi trastocat els plans inicials i hagi eliminat dues de les sis etapes.

Classificació etapa 25 de gener (pdf)

Classificació etapa 24 de gener (pdf)

Classificació contrarellotge 23 de gener (pdf)

Classificació etapa 2 Trans Andes 2014 (pdf)

Classificació etapa 1 Trans Andes 2014 (pdf)