Joan Llordella s'allunya del liderat de la Trans Andes després d'una crono

La pluja i la neu ha tornat a obligar a suspendre l'etapa i s'ha disputat una contrarellotge de 21 km | El xilè Javier Püschel augmenta a dos minuts l'avantatge respecte el campdevanolenc

Arnau Urgell
23 de gener del 2014
Joan Llordella i Javier Püschel, al final de la segona etapa
Joan Llordella i Javier Püschel, al final de la segona etapa | Trans Andes
Joan Llordella, en arribar al final de la segona etapa. Foto: Trans Andes Challenge

Les males condicions meteorològiques continuen condicionant la disputa de la Trans Andes Challenge. La pluja –i fins i tot la neu- han obligat a suspendre, tal com va passar ahir, l'etapa de la jornada. Tanmateix, a partir del migdia la situació ha millorat i l'organització ha improvisat una contrarellotge de 21 km amb sortida i arribada a Coñaripe.

Joan Llordella ha tornat a pujar el podi ja que ha acabat tercer amb un temps de 43:50. Tanmateix, ha perdut quasi un minut i mig respecte el xilè Javier Püschel (42:30), líder de la general i actual guanyador de la prova. El brasiler Orlando Alves s'ha colat entre els dos favorits i avui ha acabat segon (42:47).

"Ells dos estan en plena temporada i jo acabo de començar" ha explicat Llordella a ElRipollès.info tan bon punt ha arribat la línia de meta. Tot i això ha afegit que "no vol buscar excuses" i que l'important és que està gaudint molt de la cursa. Això sí, ha admès que amb un desaventatge de dos minuts respecte el líder ho té força complicat per acabar guanyant la Trans Andes.

Cal recordar que en la primera etapa la primera posició va ser per Püschel amb poc més de mig minut d'avantatge respecte Llordella i sis minuts sobre la parella formada per Zamora i Ortiz. A la segona, en canvi, Llordella es va imposar a l'esprint al xilè després de fer tot el recorregut junts.

Recta final comprimida

La pluja dels dos darrers dies ha trastocat els plans de la competició. Demà l'etapa tindrà 82 quilòmetres i es disputarà entre Liquiñe i Menetúe, creuant el pas transvolcànic del Parc nacional Villarrica amb un ascens positiu de 1.800 metres. El dissabte, darrera jornada, els ciclistes hauran d'afrontar un recorregut de 70 quilòmetres que fusiona la cinquena i sisena etapa original entre Menetúe i la ciutat de Pucón.

Classificació contrarellotge 23 de gener (pdf)

Classificació etapa 2 Trans Andes 2014 (pdf)

Classificació etapa 1 Trans Andes 2014 (pdf)