Un despreniment d'una placa de gel al Puigmal afecta dos esquiadors

Els Bombers han evacuat els ferits de caràcter lleu per via terrestre per la impossibilitat de fer-ho en helicòpter

Redacció
23 de gener del 2014
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest migdia dos esquiadors de muntanya a la zona del Puigmal, al terme de Queralbs. Segons han informat des del cos d'emergències, el succés s'ha produït aquest migdia quan s'ha produït un despreniment d'una placa de gel que ha afectat un grup de tres persones tot i que només ha produït ferides en dos d'ells. Ells mateixos han avisat els Bombers i han explicat que els dos afectats estaven conscient i amb menjar.

Concretament, el petit allau de placa ha colgat les dues persones fins al pit. El company que no ha quedat atrapat els ha ajudat a sortir. Les dues persones han resultat ferides amb contusions lleus i una també presentava un tall a l’esquena.

Cap al lloc dels fets s'hi ha dirigit un helicòpter amb membres dels GEM i els GRAE per poder taslladar-los en helicòpter cap a un centre hospitalari. Tanmateix, el fort vent ha impedit que aterrés i s'han acabat evacuant per terra fins a Vilamanya des d'on s'ha completat el trasllat cap a l'Hospital de Campdevànol.