La llista que governa Campelles es desvincularà del PSC

L'alcalde Joan Dordas explica que el 2015 es presentaran com a "llista totalment independent" i descarta fer-ho amb ERC

Arnau Urgell
21 de gener del 2014
Llista d'Independents per Campelles-PM
Llista d'Independents per Campelles-PM | IpC-PM
Els regidors d'Independents per Campelles-PM, formació adscrita al PSC. Foto: ElRipollès.info

El PSC ho tindrà molt difícil per fer llistes a les municipals del 2015. A la possibilitat que les agrupacions de Ripoll i Campdevànol –i probablement Sant Joan- facin llista prescindint de les sigles del partit, s'hi suma ara la desvinculació d'Independents per Campelles. L'alcalde Joan Dordas, que governa la petita localitat de la Vall de Ribes des del maig de 2011, ha anunciat a ElRipollès.info que als propers comicis es presentaran com a llista “totalment independent”.

La decisió de Dordas ja estava presa abans de la darrera crisi del partit motivada per la votació al Parlament sobre la transferència de la competència per organitzar el referèndum d'autodeterminació. Tot i això, el mateix alcalde de Campelles és un dels signants de manifest “Crida socialista pel referèndum” que aposta per crear una nova formació d'esquerres catalanista. Ho va fer però simplement per mostrar la “solidaritat” amb persones amb qui simpatitza com els exconsellers Marina Geli, Joaquim Nadal i Montserrat Tura. “La direcció ha volgut liquidar un sector amb el qual m'identificava. El meu ídol polític sempre ha estat Pasqual Maragall” explica.

Tot i això, Dordas –que es vol tornar a presentar el 2015- no vol saber res de partits existents o nous. En aquest sentit l'actual equip de govern aposta per concórrer a les eleccions com una formació totalment independent i descarta la possibilitat de fer-ho amb ERC, una possibilitat que admet que se li ha suggerit però no de manera formal. Per altra banda, té la intenció de continuar com a conseller comarcal del PSC –partit al qual no milita- fins a final de legislatura.