Del Dakar al gel d'Andorra

El santjoaní Albert Bosch participa aquest cap de setmana a la primera prova de les G-Sèries

Redacció
10 de gener del 2014
Albert Bosch competirà a les G-Sèries d'Andorra-
Albert Bosch competirà a les G-Sèries d'Andorra- | G-Sèries
Albert Bosch competirà a les G-Sèries d'Andorra- Foto: G-Sèries

El Dakar és una de les proves esportives que el mes de gener atrauen més atenció. El santjoaní Albert Bosch l'ha disputat en vuit ocasions –la darrera el 2011 amb un buggy-. Ara, mentre se'n disputa una nova edició, l'aventurer i empresari tornarà a pilotar un cotxe però ho farà sobre una superfície ben diferent, el gel d'Andorra.

Bosch prendrà part aquest cap de setmana de la primera prova de les G-Sèries, el campionat andorrà d'automobilisme sobre gel. Ho farà, segons explica al seu blog, amb un doble objectiu. Per una banda experimentar la conducció al límit sobre gel –no ho ha fet mai- i, per l'altra banda, estudiar juntament amb l'enginyer Agustí Payà, el desenvolupament d'una futura motorització elèctrica d'aquest tipus de vehicles. Payà, pilot i enginyer, ha guanyat les dues darreres edicions de les ElectroSeries, el primer campionat d’Europa 100% elèctric en circuits permanents i actual recordman continental de distància amb aquest tipus de vehicles.

La participació de Bosch es limitarà a diversos “duels” amb Payà fora de competició. L'altra parella de mediàtics que amaniran la primera de les sis proves del campionat seran els pilots de trial Jordi Tarrés i Toni Bou. Em ambdós casos conduiran un Suzuki Hayabusa de 1300 centímetres cúbics i tracció total.