L'Ajuntament de Molló renova el web i adopta la factura electrònica

Les fotos, els tràmits electrònics i les xarxes socials, protagonistes

Redacció
10 de gener del 2014
L'Ajuntament de Molló ha activat recentment un nou format pel seu web municipal, més dinàmic i gràfic, al mateix temps que senzill i més accessible. A més, des d'aquest 2014, els proveïdors ja poden enviar al consistori les factures electrònicament.

El nou web s'ha dissenyat pensant en augmentar sobretot la imatge gràfica, amb moltes més fotos i vídeos, i amb l'objectiu de fer-lo més atractiu. A més, incorpora les xarxes socials (Facebook i Twitter) com un element de difusió i interacció amb el ciutadà. També hi té un paper important les imatges d'Instagram.

El web té un apartat dedicat a l'Ajuntament on es pot veure la salutació de l'alcalde, les regidories, les actes i convocatòries del ple, els processos de selecció del personal o consultar les ordenances fiscals i els horaris del serveis tècnics municipals. També incorpora un apartat de seu electrònica, on es poden realitzar fins a 34 tràmits diferents (des de sol·licitar una cita amb un càrrec electe, fins a un certificat d'empadronament o una llicència d'obres menors). Amb la voluntat de crear una administració municipal electrònica, l'Ajuntament també realitza, si el ciutadà que fa el tràmit així ho demana, que totes les notificacions siguin electròniques i plenament vàlides des del punt de vista jurídic, eliminant qualsevol document en suport paper.

El web també té un apartat de municipi per conèixer el territori, les entitats, els equipaments públic, les fires, les festes, el transport públic o les zones WiFi municipals.
Finalment el web també té un apartat d'actualitat, on es pot consultar l'agenda, les notícies, els avisos municipals, i la webcam, que torna a oferir imatges en directe des de la plaça del Conflent, després d'estar uns mesos d'aturada per reparació.

Factures electròniques

Amb el nou any els proveïdors ja poden enviar les factures a l’Ajuntament electrònicament mitjançant l’eFact. L'e.FACT és el servei de factura electrònica de les administracions públiques catalanes per a la recepció de les factures electròniques per part dels seus proveïdors. Es basa en un model que simplifica les relacions administració-proveïdor en els processos de facturació i que ofereix la possibilitat de treballar amb les diferents plataformes de mercat existents, evitant imposicions tecnològiques o organitzatives a emissors i a receptors, garantint així el principi de neutralitat tecnològica.