La FEEC i FGC recorden consells de seguretat per l'esquí de muntanya

El nombre de practicants d'aquest esport a les estacions del Ripollès s'ha disparat

Redacció
02 de gener del 2014
Les estacions d'esquí del Ripollès, així com les de la resta del Pirineu, han registrat aquesta temporada un increment notable del número d’esquiadors de muntanya que utilitzen les instal·lacions per iniciar la seva activitat. Per aquest motiu, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han elaborat un conjunt de recomanacions de seguretat.

Pel que fa a la pràctica en horari d’obertura al públic de les pistes d’esquí cal utilitzar el costat de la pista i pujar en fila d’un. És important evitar les pistes més estretes en dies i hores de màxima afluència, així com no aturar-se ni travessar les pistes en llocs de poca visibilitat. També cal mantenir una distància determinada de les zones de sortida i arribada de remuntadors i no s’aconsella portar animals de companyia, lligats o sense lligar, en aquest tipus de pràctica esportiva.

Durant el descens, cal seguir les normes de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i ser prudents ja que es poden realitzar desencadenaments preventius d’allaus durant les 24 hores del dia.

Pel que fa a la pràctica fora de l’horari d’obertura al públic de les pistes d’esquí, cal baixar sempre pel lateral de la pista i amb velocitat reduïda per no malmetre el treball dels maquinistes. També s’ha d’evitar transitar per pistes on hi ha màquines trepitjaneu, portar sempre un frontal encès i accessoris reflectants i estacionar els vehicles als espais adequats.
Entre les recomanacions bàsiques, cal informar-se de les condicions meteorològiques i de l’escala de perills d’allaus de la zona.

Cal recordar que la FEEC manté permanentment actualitzada una pàgina web amb informació i consells per anar a la muntanya amb seguretat.