Sant Joan se suma a la fal·lera de les Sant Silvestre

Campdevànol, Camprodon i Ribes de Freser també acabaran l'any amb curses atlètiques

Redacció
31 de desembre del 2014
A Campdevànol la Sant Silvestre és de muntanya
A Campdevànol la Sant Silvestre és de muntanya | A. Urgell
A Campdevànol la Sant Silvestre Bandalera és de muntanya. Foto: Arnau Urgell

Cada vegada més gent i més poblacions acomiaden l'any corrent. Les curses de Sant Silvestre s'han escampat arreu i enguany Sant Joan de les Abadesses se suma a aquesta fal·lera. A més, es mantenen les curses populars de Camprodon i Ribes de Freser així com la de muntanya de Campdevànol.

A Sant Joan la Sant Silvestre és una iniciativa de la Barra Jove –el grup d'animació de l'Abadessenc i que al seu entorn també han creat un equip atlètic- i la regidoria d'Esports. Començarà a les cinc de la tarda al passeig del Comte Guifré i tindrà un recorregut plenament urbà. Pels que encara no s'hagin inscrit ho podran fer una hora abans de la sortida amb un preu de 8 euros. L'organització recorda que és obligatori dur frontal ja que la prova acabarà de negra nit.

A la mateixa hora començarà a la plaça de la Vila la Sant Silvestre de Camprodon que organitza l'Ski Club. La prova també té un recorregut urbà de quatre quilòmetres i a banda de premiar els més ràpids es reconeix les millors disfresses, una altra de les “tradicions” de les curses atlètiques del darrer dia de l'any. A Ribes de Freser, per la seva banda, ja fa vuit anys que es disputa aquesta prova totalment popular –la més veterana de la comarca- amb sortida i arriba al passeig Joan Guimerà. La cursa dels adults és la que comença més tard (18.15 h) en una prova que enguany s'ha limitat a 400 inscrits comptant les quatre categories.

Finalment, a Campdevànol es disputa la prova més competitiva en una Sant Silvestre que té com a element diferencial que és de muntanya. L'AE Sant Grau-GEC organitza per quarta vegada una cursa en la que es puja fins a l'ermita que dóna nom al club amb vuit quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu. La Sant Silvestre Bandolera té de manera anticipada una setantena d'inscrits, una xifra que es pot arribar a triplicar. Enguany coincidiran Gabriel Crosas – guanyador el 2010 i 2011 - i Josep Viñas – vencedor del 2012 -.

Galeries de fotos

Sant Silvestre de Campdevànol 2012 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos Sant Silvestre de Campdevànol 2011 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos de Sant Silvestre de Camprodon 2012 (VCTV)

Galeria de fotos de Sant Silvestre de Ribes de Freser de 2009 (Laia Deler)