Diputats gironins de set partits?

Les darreres enquestes dibuixen un panorama electoral amb empat tècnic a les comarques gironines entre CiU i ERC i amb l'entrada de C's i la CUP

Redacció
24 de desembre del 2013
El procés sobiranista ha girat l'escenari polític com un mitjó. En aquest sentit, si se celebressin eleccions al Parlament la majoria d'enquestes situen ERC per davant de CiU però amb ambdós partits amb un nombre d'escons molt similars. C's, per la seva banda, continuaria el seu creixement exponencial i es podria convertir en tercera força per davant de PSC i el PP. Per la seva banda ICV es mantindria amb unes expectatives electorals molt similars mentre que el creixement de la CUP li permetria per primera vegada constituir un grup propi a la cambra catalana.

Aquest mateix escenari dibuixava un sondeig publicat per La Vanguardia aquest cap de setmana. ERC passaria de 21 a 35-37 diputats mentre que CiU cauria dels 50 a 34-36 escons. Ciutadans duplicaria de 9 a 18 escons mentre que el PSC no aturaria la caiguda (de 20 a 16). El PP també patiria una sotregada important (de 19 a 13) mentre que ICV pràcticament no variaria (de 13 a 12-13). Finalment, la CUP passaria de 3 a 5-6 escons.

Un dels elements que més han sorprès d'aquesta enquesta –i que també mostrava fa pocs dies un altre sondeig d'El Mundo- és la possibilitat que a Girona obtinguin representació fins a set partits, dos més que ara. En aquest sentit es viuria un doble empat. Per una banda CiU i ERC obtindrien sis diputats cadascun (en el cas dels nacionalistes en perdrien tres mentre que els republicans en guanyarien tres). Per altra banda, cinc partits –PSC, PP, ICV, CUP i C's- aconseguirien un diputat. Això suposaria que socialistes i popular en perdessin un mentre que la CUP i Ciutadans obtindrien representació a la demarcació per primera vegada.

Resultats eleccions al Parlament 2012