La candidatura olímpica del 2026 comença a fer bullir l'olla

Els ajuntaments de Barcelona i dels Pirineus tornen a engegar la maquinària per tenir uns Jocs d'Hivern

Redacció
23 de desembre del 2013


Dos mesos després de la renúncia definitiva als Jocs Olímpics de 2022, la candidatura pel 2026 ja comença fer bullir l'olla. Aquest cap de setmana la regidora d'Esports de Barcelona, Maite Fandos, va ser juntament amb el conseller Felip Puig, els amfitrions d'una trobada amb representants de diversos municipis del Pirineu i d'estacions d'esquí públiques i privades de la serralada.

Polítics i agents econòmics es van conjurar per començar a treballar per aconseguir, al segon intent, presentar una candidatura potent que pugui competir per acollir uns Jocs Olímpics d'Hivern. Això sí, el mateix conseller va assegurar que abans es veuria Catalunya competint amb selecció pròpia que no pas una cita olímpica a casa nostra. Mentrestant, des del Pirineu es treballa per fer créixer el nivell dels esports d'hivern, un dels punts crítics que el COI va assenyalar a l'hora de desaconsellar la candidatura barcelonina.

El tret d'inici de la candidatura es va realitzar a la pista de gel que Barcelona ha tornat a instal·lar a la plaça Catalunya durant les festes nadalenques. La regidora Maite Fandos, en aquest sentit, va anunciar que el projecte construir una instal·lació permanent de gran format es tancaria a finals d'aquesta mateixa legislatura.

Més informació al web de l'Ajuntament de Barcelona