El gerent de Ripollès Desenvolupament assumeix el càrrec al Consell Comarcal

Albert Puigvert és nomenat amb els vots de CiU i l'abstenció de PSC i ERC | El ja exgerent Raül Morales opta per no abordar les "discrepàncies i coincidències" per "lleialtat institucional"

Arnau Urgell
23 de desembre del 2013
Raül Morales i Albert Puigvert.
Raül Morales i Albert Puigvert. | CCR
Raül Morales (al mig) i Albert Puigvert (a l'esquerra de la segona fila). Foto: CCR

Albert Puigvert –tal com havia avançat aquest diari- es va convertir divendres en el nou gerent del Consell Comarcal. El fins ara gerent de Ripollès Desenvolupament –i de la resta de consorcis de la comarca- va ser nomenat amb els vots de l'equip de govern de CiU i l'abstenció de PSC i ERC en tractar-se d'un càrrec de confiança. Raül Morales, per la seva banda, va acomiadar-se després de 22 anys al capdavant de la institució assegurant que no tocava abordar les “discrepàncies i coincidències” per “lleialtat institucional”.

La creació d'una agència que agrupi els tres consorcis de la comarca (Ripollès Desenvolupament, Associació Leader i CEINR) ha acabat suposant un canvi a la gerència del Consell Comarcal. “En Raül Morales va veure que no encaixava en aquesta nova etapa” va assegurar el president Miquel Rovira que li va agrair una tasca de més de vint anys que va definir d'“encomiable”. “Ha estat una peça fonamental” va afegir. El ja exgerent, per la seva banda, va preferir no abordar les raons del canvi en la carta de comiat: “És fàcil buscar causes i tothom pot dir la seva” va dir tot deixant clar que no parlaria de “discrepàncies i coincidències” per una qüestió de “lleialtat institucional”.

Morales va definir el seu pas per la gerència com una “etapa especialment fructífera” on havia tractat amb polítics de diverses ideologies. A més, va mostrar el seu “agraïment profund” als treballadors de la casa i els hi va demanar disculpes “si en algun moment no havia estat a l'alçada”. El ja exgerent continuarà al Consell Comarcal ja que té plaça de tècnic d'administració general i en tractar-se d'un càrrec de confiança no tindrà cap indemnització, segons va confirmar el president Miquel Rovira.

Puigvert continuarà supervisant els consorcis

El nomenament d'Albert Puigvert va comptar amb els vots favorables de CiU mentre que el PSC i ERC van decidir abstenir-se per tractar-se d'un càrrec de confiança. Puigvert, de Sant Pere de Torelló, era inicialment el gerent de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura fins que a l'inici d'aquesta legislatura també va passar-ho a ser de Ripollès Desenvolupament quan es va eliminar la figura d'una vicepresidència executiva. Posteriorment, la dimissió d'Esteve Pous de gerent del Consorci d'Espais d'Interès Natural (CEINR) va fer que també assumís el càrrec.

Ara, segons va explicar Miquel Rovira, continuarà supervisant els tres consorcis a l'espera que es converteixin en una sola agència de desenvolupament comarcal. Cada entitat potenciarà la figura dels seus coordinadors que es convertiran en directors tècnics. Es tracta del campdevanolenc Gerard Soler a Ripollès Desenvolupament i dels osonencs Àngels Guiteras a l'Associació Leader i Jordi Faus al CEINR.

Nota de premsa del Consell Comarcal del Ripollès