L'Ski Club Camprodon suma 4 podis en dos dies

Nil Cardona guanya la Vertical Race Donezan i Genís Zapater s'endú el Km Vertical Kambraz | Joan Reyné assoleix un cinquè i un quart lloc a les dues proves

Redacció
22 de desembre del 2013
Nil Cardona va sumar dissabte la primera victòria de la temporada.
Nil Cardona va sumar dissabte la primera victòria de la temporada. | Facebook Nil Cardona
Nil Cardona va sumar dissabte la primera victòria de la temporada. Foto: Facebook Nil Cardona

L'Ski Club Camprodon ha sumat quatre podis aquest cap de setmana en dues curses verticals que s'han disputat a la Catalunya Nord. El dissabte la victòria va ser per Nil Cardona a la Vertical Race Donezan mentre que l'endemà Genís Zapater –que ja havia guanyat fa una setmana al Pas de la Casa- va endur-se la victòria al KM Vertical Kambraz.

Les curses d'aquest cap de setmana, conjuntament amb l'Andorra, formen part d'un calendari open de la FEEC que la setmana vinent viurà un dels plats fort amb la Crononiu de la Molina. De moment, els esquiadors de l'SC Camprodon han començat amb plena forma com mostren els quatre podis dels germans Cardona i Genís Zapater aquest cap de setmana. A més, el camprodoní Joan Reyné va ser cinquè i quart, respectivament.

La Vertical Race Donezan es va disputar dissabte a la localitat de Mijanes (el Capcir) amb un recorregut de 2,5 km i un desnivell positiu de 500 metres. La victòria va per Nil Cardona (19:42) que es va imposar al seu germà Oriol (19:40) mentre que Genís Zapater va ser tercer (20:12) en un podi íntegrament format per corredors de l'SC Camprodon. En dones la victòria va ser per l'andorrana Inka Bellés.

Aquest diumenge Genís Zapater (45:05) ha sumat la segona victòria de la temporada al Km Vertical Kambraz, disputat a Sant Pere dels Forcats (Alta Cerdanya) per davant de Gerard Vila (45:19) i de l'andorrà Ferran Vila amb un temps de 45:50 (l'any passat Zapater havia estat tercer superat pels germans Cardona). El camprodoní Joan Reyné ha acabat la cursa en quarta posició (46:04) a només 14 del podi i com a millor júnior. En dones el podi d'aquesta cursa vertical, amb 1.000 metres de desnivell positiu, ha estat format per l'andorrana Sophia Dusautoir (50:26), l'osonenca Clàudia Galicia (51:37) i la berguedana Alba Xandri (54:37).