Núria i Vallter 2000, al calendari de la Mountain Series Copa FGC

Aquest hivern hi haurà 5 proves d'esquí de muntanya al Ripollès

Redacció
20 de desembre del 2013
El panorama d’esquí de muntanya català inaugura aquest any una nova sèrie de curses: la Mountain Series 6.0 Copa FGC de curses verticals de la FEEC, amb la col·laboració d’Atomic. Aquest format de competició –que servirà com a novena Copa Catalana de l'especialitat- consisteix en una sèrie de quatre curses realitzades a les estacions gestionades pel Grup FGC amb l’objectiu d’assolir en el menor temps possible la fita d’aproximadament un quilòmetre vertical.
 
La competició s’inaugurarà a l’estació de La Molina (28 de desembre), la seguirà Vallter 2000 (18 de gener), Port Ainé i Espot (8 de febrer) i finalitzarà a Vall de Núria (22 de febrer) on s’atorgarà el trofeu al guanyador absolut.
 
Cada cursa serà independent, atorgant una puntuació basada en els criteris de la FEEC i obtenint així una classificació individual de cada cursa i una classificació general dins la sèrie. Es podran consultar les classificacions a través de la web de la FEEC i de les corresponents webs de les estacions del Grup FGC.
 
Els participants que vulguin optar a ser el guanyador absolut de la sèrie de cronoescalada hauran de competir en un mínim de tres curses per poder puntuar a la classificació general i obligatòriament competir a la cursa final de Vall de Núria per optar al podi. El nom del guanyador absolut de la sèrie es gravarà en el trofeu edició rere edició i romandrà en les corresponents seus d’FGC o bé a l’entitat del corredor.
 
Durant el repartiment de premis hi haurà sorteig de regals per als participants gràcies a la col·laboració d’Atomic.

Tres proves més al Ripollès

A banda de les dues curses verticals de Núria i Vallter 2000, al Ripollès es disputaran tres competicions més d'esquí de muntanya. El 15 de març serà el torn de la Cursa de la Lluna a Vall de Núria, en el marc del calendari de curses populars, mentre que el 6 d'abril es disputarà al mateix escenari la XV Poca Traça-Memorial Esteve Soler puntuable per a la XXX Copa FEEC-Millet per equips. Finalment, el 12 d'abril serà el torn de la marató La Molina-Vallter Skimarathon organitzada pel Club Excursionista Cerdanya.

Calendari de competicions d'esquí de muntanya de la FEEC