Unes 140 persones troben feina gràcies al Consorci Ripollès Desenvolupament

Els programes formatius han atès 323 usuaris

Redacció
17 de desembre del 2013
Lliurament dels diplomes dels programes formatius del Consorci Ripollès Desenvolupament. Foto: CRD

El Consorci Ripollès Desenvolupament ha aconseguit que 139 persones hagin trobat feina des del gener fins a l'octubre de 2013. Durant aquest període han atès un total de 323 usuaris repartits en quatre programes formatius. D'aquesta manera, el percentatge d'inserció se situa provisionalment a l'entorn del 43%. Precisament una cinquantena d'aquests usuaris van rebre divendres els diplomes que acrediten la formació en diverses àrees de mans de Joan Aregio, president del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Al llarg del 2013 un total de 323 han passat pels diversos programes de formació ocupacional del Consorci Ripollès Desenvolupament. D'aquests 168 eren homes mentre 155 dones i en conjunt destacaven els aturats de llarga durada (79), joves amb especials dificultats (56), immigrants (35) i majors de 45 anys (35). Més de 300 dels usuaris han participat en els cursos formatius i mentre que 94 han realitzat convenis de pràctiques no laborals, majoritàriament lligats a la formació.

El grau d’inserció laboral fins a octubre de 2013 ha estat d’un 43,03%, amb 139 persones que han trobat feina (67 dones i 72 homes). La majoria d’insercions han estat en el sector terciari (82), mentre que el secundari i el primari n’han rebut 41 i 16 respectivament.

El director del SOC, a Ripoll

El passat divendres Ripollès Desenvolupament va lliurar una cinquantena de diplomes als usuaris que han fet formacions en el marc dels programes ocupacionals Treball a les 7 comarques i Joves per a l'ocupació. Són dos dels programes del SOC que ha gestionat el consorci durant el 2013, juntament amb els d'Ocupació per a persones aturades de llarga durada i el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

El lliurament va anar a càrrec del director del SOC, Joan Aregio, i del president de Ripollès Desenvolupament, Josep Maria Farrés. Ambdós van destacar la importància de formar-se en sectors que poden generar ocupació al territori, una qualificació a la qual els usuaris poden optar gràcies a aquests programes lligats a les necessitats de l’entorn més proper. Per Aregio, “quan més formades estan les persones, més resistents seran a l’hora de perdre l’ocupació”.

En concret, els diplomes lliurats corresponien a formacions de cambrer, tècniques de venda, elaborats carnis, auxiliar de perruqueria, estètica i imatge, atenció al visitant i coneixement del territori, manipulació d’aliments, electromecànica de manteniment i operacions bàsiques de sala i de cuina.

Joan Aregio (SOC), Josep Maria Farrés i Sara Parejo (CRD). Foto: CRD