Bojos per l'escalada

Marc Franquesa i Francis Guillen guanyen el primer Ripoll Bloc, una competició que també serveix per recaptar fons per ampliar el rocòdrom

Xavier Pujol Alabau
16 de desembre del 2013
Ripoll Bloc
Ripoll Bloc | Xavier Pujol Alabau
Els més petits també van disputar el Ripoll Bloc. Foto: Xavier Pujol Alabau

Dissabte es va disputar al pavelló municipal la primer edició del Ripoll Bloc. Una cinquantena de participants van esgotat les inscripcions en una competició que també volia recaptar diners per millorar les instal·lacions existents d'una disciplina, l'escalada, que dia a dia augmenta l'afició a la comarca.

La competició es va disputar el dissabte 14 de desembre al rcocòdrom situat al pavelló de Ripoll entre les 11 del matí i les 6 de la tarda. L'esdeveniment el va organitzar Amós Pazos i Enric López, juntament amb l'ajuda de diversos col·laboradors, com per exemple establiments relacionats amb el món de l'escalada. Les inscripcions es van limitar a 50 participants i la resposta va ser molt alta esgotant-ne les places. Al final de la prova es va fer un sorteig de material d'escalada i els diners del sorteig s'utilitzaran per fer millores al rocòdrom.

La competició es va dividir en dues categories: júnior (menors de 16 anys) i l'absoluta (majors de 16 anys). El funcionament de la prova era ben senzill: els escaladors tenien marcats diferents blocs (circuits) per realitzar al llarg del rocòdrom, ordenats per dificultat, i havien d'aconseguir-ne fer tants com fos possible per sumar punts. Els blocs més difícils donaven més punts que els més assequibles. La competició estava dividida en parts de mitja hora on s'anaven alternant les dues categories, i els cinc millors participants de cadascuna passaven a les respectives finals, que han acabat guanyant Marc Franquesa en categoria masculina i Francis Guillen en dones. Els campions entre els més petits vam ser en Guillem i la Núria.

Un dels objectius d'aquest primer Ripoll Bloc va ser recaptar diners per fer millores al rocòdrom municipal. Enric López, un dels organitzadors, va comentar que l'afició per l'escalada està creixent cada cop més i de manera molt ràpida, i per això cal ampliar-ne les instal·lacions per poder practicar-la.