Els alcaldes de les Llosses i Ripoll volen solucions a la perillositat de la C-17

En el mateix punt del tràgic accident de dissabte, on van morir quatre membres d'una mateixa família d'Aiguafreda, poques hores abans un cotxe va quedar entravessat sense conseqüències

Arnau Urgell
15 de desembre del 2013
Punt on dissabte van morir quatre persones en caure el cotxe al riu Ter. Foto: Arnau Urgell

Els alcaldes de les Llosses i de Ripoll es reuniran properament per abordar possibles solucions a la perillositat del traçat de la C-17 al pas per la Farga Bebié, segons recull l'Agència Catalana de Notícies. Una reunió d'urgència que es produirà després del tràgic accident d'aquest dissabte on van morir quatre persones d'una mateixa família en caure el seu vehicle al Ter just al límit entre les comarques d'Osona i el Ripollès.

El sinistre es va produir a l'inici del darrer tram de l'autovia que es va inaugurar el juny de 2011. Entre l'enllaç de Montesquiu-Sora i la depuradora de Ripoll es va aprofitar l'antic traçat de la carretera per fer-hi passar els dos carrils en sentit nord mentre que es va construir una nova plataforma pels dos carrils en sentit Vic. Una situació que fa que la carretera sigui molt més virada que una autovia convencional i hi hagi diversos punts perillosos, una situació agreujada per la proximitat amb el riu i les condicions meteorològiques hivernals. En tot aquest tram no hi ha cap radar fix malgrat que la velocitat està limitada a molts punts a 80 km/h.

Ja en el moment de la inauguració del desdoblament es va alertar d'un possible punt negre al final del traçat ja que l'autovia es converteix en una carretera convencional a la sortida del túnel de Terradelles (on s'han produït alguns sinistres menors tant el 2012 com aquest mateix 2013). Tot i això, en els dos primers anys i mig de funcionament no s'havia produït cap accident important, ni mortal ni amb ferits greus. A la C-17 desdoblada, però a la comarca d'Osona, ja es va produir una tragèdia similar quan van morir quatre joves en un accident a Orís el juliol de 2011.

L'accident d'aquest dissabte, segons David Serrat, alcalde de les Llosses, és un punt especialment perillós. “Crec que és un indret que està mal peraltat” ha assegurat en declaracions a l'ACN. De fet, hores abans del sinistre, un cotxe ja havia quedat entravessat en un accident sense conseqüències. Els dos alcaldes volen trobar-se amb el conseller Santi Vila i el director general de Carreteres per estudiar què es pot fer per reduir la perillositat del tram.

2013 amb sis víctimes mortals a les carreteres del Ripollès

Les quatre víctimes mortals del tràgic accident de la Farga de Bebié fan ascendir fins a sis el balanç d'aquest 2013 a les carreteres del Ripollès, un dels pitjors dels darrers anys. En aquest sentit s'afegeixen a la mort d'un veí de Vilallonga a Abella el passat mes d'abril i a la d'un veí de Sant Joan a la C-38 a Sant Pau de Segúries a l'agost.