Quatre membres d'una família moren en caure el seu cotxe al riu Ter a les Llosses

Les víctimes, d'Aiguafreda, són els pares i els seus dos fills, de 8 i 9 anys | Tres persones han saltat a l'aigua per intentar salvar-les | Les tasques per retirar el vehicle i els cossos van tardar quasi cinc hores

Arnau Urgell
14 de desembre del 2013
Accident mortal a la Farga de Bebié. Foto: Arnau Urgell

Quatre persones d'una mateixa família han mort aquest migdia en caure el vehicle amb el qual circulaven per la C-17 al riu Ter a l'alçada de la Farga de Bebié. El sinistre ha succeït cap a quarts d'una quan la furgoneta ha sortit de la via per causes que es desconeixen i s'ha enfonsat. Les víctimes són un pare i una mare –Mohammad E.H. de 42 anys i Naoual E.H., de 35 anys- i els seus dos fills, de 8 i 9 anys, veïns d'Aiguafreda (el Vallès Oriental) que es dirigien a Campdevànol per jugar un partit de futbol. En aquest sentit, fonts del CF Ripoll han confirmat que els dos nens eren benjamins de la UE Aiguafreda.

L'accident s'ha produït al quilòmetre 85,5, al terme de les Llosses, a tocar del límit entre les comarques d'Osona i el Ripollès. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat sis dotacions de Bombers de la Generalitat, vuit dels Mossos d’Esquadra i quatre ambulàncies del SEM.

El cotxe, que circulava en sentit Ripoll, ha impactat contra la barrera de ciment que tanca la carretera. L'ha trencat i posteriorment s'ha enfilat fent que volés i caigués al riu a bastants metres del punt de l'impacte.

Tres persones en veure l'accident s'han llançat a l'aigua per intentar salvar els ocupants del vehicle sinistrat però no han pogut aconseguir-ho. El SEM els ha atès al lloc dels fets per hipotèrmia i, finalment, els han traslladat a l'Hospital de Campdevànol

Cap a les cinc de la tarda han finalitzat les tasques de retirada del vehicle i els cossos sense vida. Durant quasi cinc hores hi hagut un carril tallat en sentit Ripoll però en moments puntuals, especialment quan treballava una grua de gran tonatge, s'han tallat els dos. Es tracta del primer sinistre mortal que es produeix en aquest tram de la C-17 des de la seva inauguració el juny de 2011.

Dol a Aiguafreda

La Unió Esportiva Aiguafreda ha suspès els partits d'aquest cap de setmana, en senyal de dol per la mort dels menors i els seus pares. La família, segons ha explicat l'alcalde a TV3, era d'origen magrebí i vivia el poble feia 14 anys on estaven molt integrats. A l'Ajuntament d'Aiguafreda, segons informa NacióGranollers.cat, les banderes onegen a mig pal per la mort dels quatre veïns del municipi.

L'accident ha mobiltizat moltes dotacions dels cossos d'emergència. Foto: Arnau Urgell

El cotxe sinistrat, a dins del riu. Foto: Arnau Urgell