Acord amb Galetes Birba

El producte de Camprodon, únic acompanyament de la reunió final per la pregunta i la data de la consulta d'independència

Redacció
13 de desembre del 2013
Oriol Junqueras, entrant al Palau de la Generalitat a la reunió decisiva. Foto: Quico Sallés/Nació Digital

Amb una discreció absoluta aquest dijous el matí van anar acudint al Palau de la Generalitat els líder de tots els partits favorables al dret a decidir (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP). Quico Sallés, redactor de Nació Digital, descobria l'entrada d'Oriol Junqueras a la Generalitat fet que va mostrar que l'acord podia ser imminent.

Finalment va ser a les 2 del migdia que Artur Mas, acompanyat de la resta de líders polítics, va anunciar la data –9 de novembre de 2014- i la doble pregunta: “Vol que Catalunya sigui un Estat?” i, en cas de respondre afirmativament, “Vol que sigui independent”. Un acord complex a la recerca del màxim comú denominador i que s'ha cuinat de manera ràpida amb Mas com a xef . Curiosament, l'únic element gastronòmic de la darrera reunió –tot i que l'acord pràcticament estava fet dimecres al vespre- van ser unes Galetes Birba de Camprodon, segons expliquen diversos mitjans com el 324.cat o El Periódico de Catalunya .