9 de novembre de 2014, la data

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP pacte una consulta amb doble pregunta: "Vol vostè que Catalunya sigui un Estat?" Qui respongui que sí, haurà de respondre a la pregunta: "Vol que sigui un Estat independent? | Polítics, i ciutadans del Ripollès reaccionen a la xarxa

Arnau Urgell
12 de desembre del 2013
Artur Mas anunciant la consulta amb tots els líders dels partits favorables a la consulta
Artur Mas anunciant la consulta amb tots els líders dels partits favorables a la consulta | Govern
Artur Mas anunciant la consulta amb tots els líders dels partits favorables a la consulta. Foto: Govern

El diumenge 9 de novembre de 2014 serà el dia en què els ciutadans de Catalunya seran cridats a les urnes per part de la Generalitat de Catalunya perquè es pronunciïn sobre el futur polític del país. Quan vagin als col·legis electorals, s'hi trobaran amb una pregunta en format "arbre". En un primer moment, hauran de respondre a la pregunta: "Vol vostè que Catalunya sigui un Estat?" Qui respongui que no, ja no haurà de fer res més. Qui respongui que sí, llavors haurà de respondre a la pregunta: "Vol que sigui un Estat independent?".

Aquesta és la solució de compromís que han acordat aquest matí al Palau de la Generalitat representants de tots els partits favorables a la consulta en una trobada amb el president Artur Mas. Hi havia dirigents de CiU, tant de CDC com d'UDC, d'ERC, d'ICV i EUiA així com de la CUP. L'acord s'ha presentat com un màxim comú denominador en un moment on la negociació per a la pregunta i la data amenacen en fer descarrilar el procés iniciat l'11 de setembre de 2012.

Minut a minut amb totes les reaccions a Nació Digital

Enquesta: "Vol que Catalunya sigui un Estat"


Des del Ripollès, com arreu del país, aquesta jornada històrica s'ha viscut amb intensitat. N'és una bona mostra les reaccions a les xarxes socials tant de representants electes, partits, militants de les diverses formacions i, sobretot, de molts ciutadans.

Les reaccions dels polítics...
... i les reaccions dels ciutadans. Algunes amb molt bon humor