Les armes ripolleses, en format digital

L'Editorial Neurosi publica “Antigues armes de Ripoll” del ripollès Jaume Vilalta Jordan

Redacció
12 de desembre del 2013
Ripoll, tal com era al segle XV
Ripoll, tal com era al segle XV | Estudi Infografia Perceptiva

Durant quatre segles Ripoll es va convertir en un dels focus més importants de producció d'armes de foc d'ús civil i militar del continent. Una tradició protoindustrial que es recull, per exemple, en una de les sales més interessants del Museu Etnogràfic. Aquesta qüestió ha merescut l'atenció de molts estudis i publicacions però ara, per primera vegada, es convertirà en un llibre digital.

L'Editorial Neurosi ha publicat Antigues armes de Ripoll del ripollès Jaume Vilalta Jordana. L'autor, juntament amb el doctor Eudald Maideu i Jordi Caballeria, director de l'editorial, es presentarà el proper divendres 13 de desembre a les 7 del vespre a la Biblioteca Lambert Mata. De moment, es pot fer boca amb un vídeo que mostra com era el Ripoll del segle XV, amb  una infografia realitzada per l'empresa del santjoaní Francesc Colomer, i que constitueix la introducció del llibre.

Jaume Vilalta Jordan (Ripoll, 1973) és tècnic en construcció i manteniment de jardins. Des de jove ha tingut predilecció per les antiguitats i per la història antiga de Ripoll i de la comarca. A partir de l’any 1995 es va interessar per l’armeria ripollesa i la seva producció i des d'aleshores ha realitzat un exhaustiu estudi de diferents armes. L’any 2010 va publicar en paper la col·lecció Les Armes de Foc de Ripoll, que consta de quatre volums d’unes 100 pàgines cada un i on recull fotos de peces inèdites de Ripoll, un treball que ha servit de base pel llibre digital publicat per Neurosi, el 41è del seu catàleg i que es pot adquirir a la plataforma iTunes per 4,99 euros.