Ripoll tindrà una festa de Cap d'Any per «escoltar» les campanades

L'esdeveniment, que diverses entitats organitzen conjuntament amb l'Ajuntament, arriba després de la "decepció" de fa un any amb la celebració de TV3

Arnau Urgell
11 de desembre del 2013

Vídeo de les campanades 2013 de TV3 a Ripoll

Ripoll organitza per primera vegada una festa popular per celebrar l'arribada d'un del nou any. Una activitat que arriba després que ara fa onze mesos TV3 escollís la vila per retransmetre les campanades. L'activitat va ser un èxit de públic, una promoció impagable de la Capitalitat de la Cultura Catalana però una decepció per bona part dels vilatans que hi van assistir ja que ni tant sols van sentir les dotze campanades.

Diverses entitats conjuntament amb l'Ajuntament fa setmanes que treballen per organitzar una festa que doni continuïtat a la realitzada un any enrere però “millorant tot el que va fallar”, en paraules del regidor de Festes, Marc Grifell. En aquest sentit el cartell, que ja ha començat a circular a través de les xarxes socials, incideix en el so de les campanes. “Aquest any les escoltarem” afirma el lema al costat d'un personatge parant una orella de dimensions importants.

Evidentment, les campanades seran l'element central de la festa popular però no s'utilitzaran les del Monestir sinó un sistema ideat per l'ocasió que hores d'ara encara no s'ha fet públic. “Les sentirà tothom” assegura Grifell. L'acte compta amb l'organització i participació dels Diables de Ripoll, la Comi i el col·lectiu Ter-Freser –que impulsa la batalla de colles de Sant Eudald- que podrien donar el toc de color blau-verd. També probablement hi participaran els trabucaires de la vila tot i que el regidor de Festes no ha aclarit si podrien fer les dotze campanades.

Posteriorment, hi haurà música en viu –punxadiscos- a l'espera que s'obrin les portes d'una festa de Cap d'Any que enguany es traslladarà al pavelló vell de la vila. Això sí, enguany el raïm i el cava –que l'any passat es va regalar- s'haurà de pagar a “un preu simbòlic” per tal de cobrir costos.

Es dóna la circumstància que des de feia alguns anys diverses colles d'amics s'aplegaven a sota el Monestir per celebrar el Cap d'Any, un fet que finalment es convertirà en una festa amb tots els ets i uts. “Cada vegada més pobles i ciutats organitzen un Cap d'Any popular, no és cap cosa estranya” afegeix Marc Grifell. De fet, a Barcelona mateix enguany serà el primer que l'Ajuntament impulsa una gran festa a les fonts màgiques de Montjuïc.