Camprodon traslladarà el 2014 l'oficina de turisme a l'edifici del Museu Albéniz

Mentrestant, es continuarà l'adequació de cal Marquès amb la inversió l'any vinent d'uns 250.000 euros per tal de completar l'edifici a manca de lligar el finançament de la museïtzació

Arnau Urgell
11 de desembre del 2013
Museu Isaac Albéniz
Museu Isaac Albéniz | Adrià Costa
El Museu Isaac Albéniz de Camprodon està actualment tancat. Foto: Adrià Costa

L'oficina de turisme de Camprodon es traslladarà l'any vinent a l'edifici del Museu Albéniz, al costat del pont Nou. Així ho va explicar l'alcalde Esteve Pujol a ElRipollès.info en una entrevista que es publicarà aquesta mateixa setmana. La intenció és superar l'actual etapa de provisionalitat –des de les obres de la casa de la vila està instal·lada en uns baixos privats- al mateix temps que s'aconsegueix fer funcionar els dos serveis amb el mateix personal durant més dies a l'any. Mentrestant, l'any vinent s'espera completar les obres de cal Marquès, on s'acabarà ubicant el museu, a l'espera de lligar el finançament del projecte museístic.

El trasllat suposarà que l'oficina de turisme ocupi la planta baixa de l'edifici de l'actual Museu Albéniz a peu pla del carrer Sant Roc. Per la seva banda, l'equipament museístic pujarà a la primera planta però amb algunes peces a baix per tal de motivar la visita als que simplement vagin a demanar informació. Tot plegat tindrà un cost d'uns 40.000 euros que, entre altres, permetran comunicar les dues plantes amb una escala exterior. “Bona part dels treballs es fan amb la brigada per tal d'aprofitar el màxim aquesta partida del PUOSC”, explica l'alcalde camprodoní.

Fins ara, el museu només estava obert els caps de setmana i a l'estiu. “Vam fer un plantejament conjunt entre l'Ajuntament i el patronat de la Fundació Albéniz perquè crèiem que es podien aprofitar esforços” assegura Esteve Pujol. En aquest sentit ara ambdós equipaments estaran oberts molts més dies –uns 300 al cap de l'any, aproximadament- amb el mateix personal (segurament a l'estiu caldrà algun reforç). De fet, el batlle camprodoní assegura que en la ubicació provisional de l'oficina, en un local a la cantonada entre la plaça de la Vila i el carrer Sant Roc, l'increment de consultes ha estat espectacular respecte l'oficina que hi havia a l'interior de l'antic Ajuntament. “Quedava molt amagada” afegeix.

L'objectiu és que per Setmana Santa el trasllat estigui completat. Tanmateix, l'objectiu mínim és que la planta baixa –on hi haurà l'oficina de turisme- estigui completada i no descarten deixar la resta per la temporada d'estiu.

Deixar l'edifici de cal Marquès completat

Mentrestant, el trasllat del Museu Albéniz a cal Marquès, a la plaça del Carme, continua fent passos. Aquest 2014, per exemple, es preveu invertir una subvenció de 250.000 euros del PUOSC per tal de completar les obres de l'edifici –els tancaments, per exemple- a banda d'adequar-ne l'entorn. Per més endavant quedarà tot el projecte de museïtzació, que pot costar entre 500.000 i 600.000 euros més, i pel qual encara queda lligar el finançament-

“Sempre hem avançat amb la mateixa idea: el nou museu tiraria endavant en funció dels diners que anéssim rebent” explica Pujol. En aquest sentit l'alcalde de Camprodon assegura que els fons propis del consistori no han passat del 15%. “Ara no canviarem aquesta política. No s'entendria que ara es prioritzés aquest equipament en aquest context” afegeix. A banda d'executar la inversió del PUOSC, l'equip de govern confia en la via que pot suposar l'1% cultural estatal i aprofitar el pes que hi pot jugar el ministre Alberto Ruiz Gallardón, besnét del músic i que tradicionalment ha mostrat molt interès pel projecte fins al punt de cedir el piano amb el que va aprendre a tocar.

Cal Marquès, futura seu del Museu Albéniz. Foto: Adrià Costa

La façana del Museu Isaac Albéniz on s'instal·larà l'oficina de turisme. Foto: Adrià Costa