La Grossa de Cap d'Any es passeja per Ripoll

Redacció
09 de desembre del 2013
La Grossa, a Ripoll
La Grossa, a Ripoll | @marcgrifell
La Grossa de Cap d'Any continua la seva promoció poques setmanes abans del primer sorteig. Aquest cap de setmana va visitar per primera vegada Ripoll on va aprofitar per passejar-se pel mercat setmanal acompanyat de l'alcalde Jordi Munell i la regidora de Comerç, Magda Perramon. La iniciativa provenia de la petició d’un establiment comercial de Ripoll que enguany ha apostat per la Grossa catalana.

El sorteig, al TNC

El sorteig de la Grossa de Cap d'Any se celebrarà el 31 de desembre a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya i serà emès en directe per Televisió de Catalunya. Pel que fa a la mecànica del sorteig, es preveu que tingui una durada d'una mitja hora i es realitzarà amb un sol bombo, de fet el mateix model que s'utilitza per als sortejos de la 6/49, adaptat per a l'ocasió.

Es faran tres extraccions que correspondran als tres primers premis, i es farà en ordre ascendent, amb una mecànica similar a la d'un sorteig ordinari de LAE, però amb un sol bombo. És a dir, primer s'introduiran les boles, numerades del 0 al 9, corresponents a les unitats, se n'extraurà una i es retirarà la resta, per continuar el sorteig amb les desenes, centenes, etcètera.

En el mateix moment del sorteig es podrà conèixer on s'han distribuït els números guanyadors. Pel que fa al cobrament, els establiments de la xarxa de vendes ordinària estan obligats a fer front a pagaments de premis de fins a 120 euros i optativament, fins a 750, mentre que entre 120 i 30.000 euros es poden cobrar en oficines de La Caixa i CatalunyaCaixa. Per premis superiors cal adreçar-se a l'oficina central de Loteries de Catalunya, a la Via Laietana de Barcelona, on es paguen tot tipus de premis, inclosos els reintegraments.