Kepa Junkera omple el Comtal en el Circuit Folc més rodó

Miquel Gil i el "Botifarra" van ser els altres caps de cartell a Ripoll d'un "minifestival" amb set propostes

Redacció
09 de desembre del 2013
Kepa Junkera amb Josep Maria Ribelles.
Kepa Junkera amb Josep Maria Ribelles. | Sergi Colomé
Kepa Junkera amb Josep Maria Ribelles. Foto: Sergi Colomé

El públic de Ripoll va respondre a un Circuit Folc que enguany va fer un pas endavant i es va convertir en un “minifestival” de dos dies. El reclam, el basc Kepa Junkera, també va estar divendres a les alçades de les expectatives davant d'un auditori ple com és el Teatre Comtal. L'endemà va ser el torn de Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”, encarregats d'iniciar una segona jornada a la sala Eudald Graells.

El trikitilari Kepa Junkera realitza aquesta gira al costat de l'arpista Josep Maria Ribelles, en un diàleg tant sorprenent com suggerent i que recorre musicalment la geografia entre el Cantàbric i el Mediterrani. En algunes fases del concert, a més, comptaven amb l'acompanyament del garrotxí Guillem Ballaz (component de Sol i Serena) i el seu pandero quadrat.   Posteriorment va ser el torn d'uns Randellaires que no fallen mai a la cita del Circuit Folc i que no van decebre una audiència incondicional.

L'endemà el folk es va traslladar a la sala Eudald Graells amb cinc propostes més. Miquel Gil i Pep Gimeno, més conegut com el “Botifarra”, van ser els encarregats d'impartir, amb molt bon humor, una classe magistral de la música d'arrel al País Valencià amb l'espectacle acústic "Nus". La sessió “tranquil·la” de dissabte es va completar amb Coses, un grup dels 70 que compta amb Jordi Fàbregas de Pont d'Arcalís, i amb l'Agulla Almarada, un duet femení format per dos puntals de la música tradicional a la comarca com Núria Agulló i Guida Sellarés. Per qui encara no en tenia prou, dissabte a la mitjanit va ser el torn de la festa amb els Sarsa i els Bonaflaira, dos grups que tenen en comú fusionar el folk amb estils més ballables.