Inversió de 150.000 euros a la Fundació Emma de Sant Joan

Els treballs permeten finalitzar el llarg procés de legalització de la residència santjoanina

Redacció
04 de desembre del 2013
La Fundació Emma continua amb les seves millores. Aquest dies s'estan acabant una sèrie d’actuacions consistents, principalment, en adaptar l’edifici a l’actual normativa sobre incendis. Els treballs tenen un cost de 150.000 euros dels quals 40.000 els aporta l'obra social de la Caixa.

Els treballs consisteixen en una nova escala d’emergència, millorar la instal·lació elèctrica, canviar les portes de les habitacions amb materials resistents al foc, la instal·lació de boques d’incendis, detectors d’incendis així com un servei de megafonia de veu per tal d’informar i avisar en el cas d’una emergència. També es sectoritzen les plantes i les zones de risc del soterrani. A més d’aquestes actuacions per adaptar-se a la normativa, enguany s’ha reparat el teulat per solucionar un problema de filtracions d’aigua.

Amb aquestes obres acaba el procés de legalització de la residència. Un procés costós i complicat però, finalment, ha permès que la residència pugui oferir vuit places residencials més –tal i com es va anunciar a inicis d'any- i millorar la seguretat dels usuaris i treballadors del centre.

Les obres suposen augmentar la inversió dels darrers sis anys fins als 700.000 euros que han permès, a més d'adequar la segona planta, reformar deu habitacions i construir una escala que connecta tots els pisos. A banda de les 59 places de residència, la Fundació Emma també dóna servei a 16 places de residència de dia i a sis de menjador social.