El Gran Recapte d'Aliments supera les expectatives a Ripoll i duplica la recollida

Es van recaptar més de 8.200 quilos i s'han garantit les necessitats fins al juny del 2014

Redacció
03 de desembre del 2013
Gran Recapte d'Aliments a Ripoll.
Gran Recapte d'Aliments a Ripoll. | ElRipollès.info
Gran Recapte d'Aliments a Ripoll. Foto: ElRipollès.info

El Gran Recapte d'Aliments va superar totes les expectatives a Ripoll i va aconseguir recollir més de 8.200 quilos. Una quantitat que suposa més que duplicar les 3,5 tones de l'any passat i que pràcticament permet garantir les necessitats del centre de distribució local fins al juny vinent. A la resta de la comarca també es van organitzar recollides a Campdevànol, Sant Joan, Ribes de Freser, Planoles i Camprodon –en aquesta darrera localitat es continuarà la iniciativa de cara al pont de la Puríssima-.

“Esperàvem créixer però els resultats han estat molt positius” explica Sílvia Gallart, coordinadora de la Creu Roja de Ripoll. De fet, només a Ripoll s'ha passat de tres a set supermercats (els dos Caprabo, els dos Bon Preu, el Condis, l'Esclat i el Dia). De nou, la cadena Lidl ho ha tornat a fer de manera autònoma –amb personal propi- i ha enviat tot el que es reculli cap al magatzem central de Barcelona. Cal recordar que els cinc centres de distribució del Ripollès s'han d'autoabastir perquè el cost del transport fa inviable portar-ne des de les seus del Banc d'Aliments a Girona o Barcelona.

A Ripoll la iniciativa va mobilitzar una vuitantena de voluntaris. Els més de 8.200 quilos d'aliments recollits permeten “respirar tranquils” als responsables del centre de distribució. Tot i això, com explica Sílvia Gallart, ara tenen molta feina en classificar-ho per dates de caducitat. “Com que no ens imaginàvem aquesta resposta tan gran ja havíem programat algunes petites recollides com a les escoles” afegeix. Amb tot, calculen que tindran les necessitats cobertes fins al juny del 2014. Mensualment, s'atenen una vuitantena de famílies a Ripoll, una xifra que es manté estable perquè s'ha apujat el llistó per tal d'accedir-hi, assenyala Gallart.

A la resta de localitats del Ripollès la resposta també ha estat important. A Campdevànol, per exemple, es van recollir 500 quilos d'aliments i 79 productes d'higine, segons ha informat l'Ajuntament. A Camprodon, per la seva banda, la recollida s'allargarà al cap de setmana llarg de la Puríssima per aprofitar la gran afluència de visitants.

Al conjunt de Catalunya s'ha passat de les 1.700 tones del 2012 a les més de 3.000 d'enguany en una iniciativa que ha mobilitzat uns 15.000 voluntaris en 1.300 punts de recollida.

Sílvia Gallart (segona per la dreta) amb un grup de voluntaris del Gran Recapte d'Aliments. Foto: ElRipollès.info