La mainada de Sant Joan corre per «La Marató»

Xavier Pujol Alabau
01 de desembre del 2013
El cros escolar de Sant Joan ha reunit 80 nens.
El cros escolar de Sant Joan ha reunit 80 nens. | Xavier Pujol Alabau
El cros escolar de Sant Joan ha reunit 80 nens. Foto: Xavier Pujol Alabau

Sant Joan de les Abadesses ha començat el desembre amb molta energia. La mainada del municipi, i d'altres pobles de la comarca, han protagonitzat la matinal freda d'aquest diumenge corrent amb l'objectiu solidari de col·laborar amb La Marató de TV3. Tal i com fa dues setmanes a Ripoll, el Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Ripollès han organitzat aquestes curses infantils, aquesta vegada juntament amb la col·laboració del CTSJ Abadesses i de la regidoria d'esports de l'Ajuntament de la localitat. A les 11 del matí han començat les curses que agrupaven als seus diferents participants en categories, fent cadascuna d'elles un recorregut diferent. Abans, a les 10.30 h, encara hi havia nens i nenes que s'inscrivien a darrera hora en un cros escolar que arribava a la desena edició.

Finalment, s'han inscrit més d'una vuitantena de participants entre els 4 i els 15 anys. Els recorreguts s'han realitzat pels jardins del voltant de l'ermita de la Mare de Déu del Prat. S'han pogut veure unes competicions molt sanes, amb aplaudiments per a tots els participants quan creuaven la línia de meta.

Per fer més igualada la competició, s'ha separat als corredors en diverses categories, fet que ha permès realitzar fins a cinc curses diferents. A banda de la vessant esportiva, cal destacar que la competició ha tingut una vessant solidària ja que l'import de les inscripcions s'ha destinat a La Marató, que enguany recapta fons per la investigació de les malalties neurodegeneratives.

Resultats X Cros Escolar de Sant Joan (pdf)
 


Cros escolar de Sant Joan de les Abadesses. Foto: Xavier Pujol Alabau