Marxa la neu, continua el fred

La setmana estarà marcada per glaçades a les fondalades i migdies més suaus

Arnau Urgell
01 de desembre del 2013
Enfarinada a Setcases.
Enfarinada a Setcases. | Robert Blasco
Després de la neu a Molló ha arribat el vent. Foto: Pep Coma

La nevada de dissabte a la tarda ja és història. En canvi, el fred que ha marcat la segona meitat de novembre en una mena d'hivern avançat continuarà els propers dies. Serà això sí un fred que es notarà a la matinada, amb fortes glaçades a les fondaldes, però en canvi l'ambient anticiclònic permetrà uns migdies més suaus.

La neu va acabar fent acte de presència ahir a totes les cotes del Ripollès. Tanmateix, només va deixar una enfarinada significativa a la Vall de Camprodon (foto de Llanars, Joan Vila). Allà, malgrat que els gruixos van ser poc importants, tant bon punt va deixar de nevar va bufar amb força un vent de gregal molt fred. Això va convertir la neu en una fina capa de gel que va provocar força problemes de trànsit. El més greu es va viure a la variant de la C-38 a Camprodon on, a banda d'una sortida de via, diversos cotxes van quedar entravessats i es va haver de tallar el trànsit una bona estona. A més, fins i tot un cotxe dels Mossos va acabar patint un petit accident al passeig Maristany.

A la resta de la comarca la nevada va ser anecdòtica i, fins i tot en punts com Ripoll, no va passar de quatre volves que, això sí, on van agafar es van convertir en gel. Una de les anècdotes es va produir al camp municipal de Sant Joan on jugaven Abadessenc i Besalú. La instal·lació va quedar emblanquinada a la mitja part i l'àrbitre va endarrerir la represa fins que no es van netejar les línies.

Avui diumenge, ja no són necessàries les cadenes en cap carretera de la comarca després que ahir s'haguessin de posar tant per travessar la collada de Toses com per accedir a Vallter 2000 des de Setcases.


Calma a Setcases després de la nevada. Foto: Robert Blasco