Neu per acomiadar el novembre

Les precipitacions enfarinen la meitat nord de la comarca i també arriben de manera anecdòtica al Baix Ripollès | Després de la nevada guanya força el vent de gregal

Redacció
30 de novembre del 2013
Després de la neu a Molló ha arribat el vent.
Després de la neu a Molló ha arribat el vent. | Pep Coma
Després de la neu a Molló ha arribat el vent. Foto: Pep Coma

Tal com indicaven els pronòstics, el dissabte està sent marcat per una certa inestabilitat. Les precipitacions, que han començat cap al migdia, han estat inicialment en forma de neu per sobre els 800-900 metres. A la tarda però la nevada s'ha reactivant deixant blanca bona part de la meitat nord de la comarca i arribant, de manera feble, al Baix Ripollès. Després de la nevada el vent de gregal ha començat a guanyar força.

Ha nevat amb certes ganes a punts com la vall del Rigard, Llanars (foto, Joan Vila), Setcases i Molló, entre altres. En aquesta població s'ha activat el Neucat en prealerta i s'ha reclamat la neteja de la carretera C-38 des de Camprodon. Precisament a Camprodon la carretera ha quedat tallada a causa d'un accident i de diversos cotxes entravessats pel gel. També calen cadenes per passar la collada de Toses i accedir a Vallter, segons el Servei Català del Trànsit.

Per altra banda, una de les anècdotes s'ha produït al camp municipal de Sant Joan. La instal·lació ha quedat emblanquinada a la mitja part i l'àrbitre ha endarrerit la represa fins que no s'ha netejat les línies. A Ripoll, en canvi, tot just han caigut quatre volves mentre encara hi havia alguna ullada de sol.

Setcases, ben enfarinat aquest migdia. Foto: Rosa Busquets/La Cabanya
  Molló ben blanc aquesta tarda. Foto: Pep Coma