Les contribucions especials de la plaça Gran poden costar cares a l'Ajuntament de Ripoll

Jordi Munell es mostra "pessimista" per la possibilitat que un jutjat estimi la demanda d'una quarantena de veïns i faci pagar uns 240.000 euros al consistori

Arnau Urgell
28 de novembre del 2013
Una imatge de la plaça Gran de Ripoll poc després d'acabar les obres de vianalització. Foto: Adrià Costa

Les polèmiques relacionades amb la plaça Gran de Ripoll no s'acaben. A les queixes de l'oposició per la darrera reforma consistent en modificar l'accés a un garatge, aviat s'hi pot sumar la resolució del conflicte que enfronta un grup de veïns amb l'Ajuntament pel pagament de les contribucions especials. I, de moment, tot sembla indicar que la cosa no pinta bé pels interessos municipals.

El novembre de 2009 una quarantena de veïns de la plaça Gran van interposar un recurs contenciós en un jutjat de Girona contra el pagament de les contribucions especials per les obres de vianalització. Ara, segons ha explicat l'alcalde Jordi Munell, el jutge ha decidit ajuntar les dues demandes presentades (ho van fer en dos grups). “Això és una mala senyal” va assegurar el batlle ripollès basant-se en precedents similars en altres pobles. “Som pessimistes i tot plegat podria suposar una clatellada forta” va afegir tot recordant que la quantitaten disputa ascendeix a uns 240.000 euros.

Des de l'oposició es va rebre l'anunci amb certa prudència. En aquest sentit Enric Pérez va afirmar que l'actual equip de govern “ja donava per perduts” aquests diners en els seus balanços, un fet que va negar el regidor d'Hisenda. Ramon Serra, regidor d'ERC, es va preguntar si tot plegat podia acabar suposant un conflicte amb els veïns que sí que han pagat les contribucions. “Es podrien iniciar nous processos. No s'ha acabat parlar de la plaça Gran” va concloure l'alcalde.